Характеристика Багратіона "Війна і мир"

 

Образ Багратіона в романі “Війна і мир” – історична постать, один з найвідоміших російських воєначальників. Характеристика Багратіона з цитатами наведена в цій статті.

Характеристика Багратіон Війна і мир

Багратіон – один з найвідоміших російських воєначальників, герой Вітчизняної війни 1812 р, князь. У романі виступає як реальна історична особа і учасник сюжетної дії. Багратіон «невисокий, зі східним типом твердого та нерухомого обличчя, сухий, ще не старий чоловік». У романі він бере участь головним чином як командувач Шенграбенским боєм. Перед операцією Кутузов благословив його «на великий подвиг» порятунку армії. Сама присутність князя на полі бою багато змінює в його ході, хоча він не дає ніяких видимих наказів, але в рішучий момент спішується і сам йде в атаку попереду солдатів. Він любим і шанований усіма, про нього відомо, що за хоробрість ще в Італії сам Суворов подарував йому шпагу. Під час Аустерлицького бою один Багратіон цілий день відбивав вдвічі найсильнішого ворога і при відступі вивів з поля бою свою колону цілою. Саме тому Москва обрала його своїм героєм, на честь Багратіона дано обід в англійському клубі, в його особі «віддавалася належна честь бойовому, простому, без зв’язків і інтриг, російському солдатові …».

Якщо вам потрібні інші характеристики та образи героїв роману, можете переглянути іх у наступній статті: Головні герої Війна і мир.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы