Характеристика Каратаєва Платона "Війна і мир"

 

Образ Каратаєва Платона в романі “Війна і мир” – ласкава і добродушна людина. Характеристика Каратаєва Платона з цитатами наведена в цій статті.

Характеристика Каратаєва Платона

Каратаєв Платон – солдат Апшеронського полку, що зустрівся П’єру Безухову в полоні. Прозваний на службі Соколик. У першій редакції роману цього персонажа не було. Його поява обумовлена, мабуть, розвитком і остаточним оформленням образу П’єра та філософської концепції роману.

При першій зустрічі з цим маленьким, ласкавим і добродушною людиною П’єра вражає відчуття чогось круглого і спокійного, що виходить від К. Він залучає всіх до себе спокоєм, упевненістю, добротою та усміхненістю свого круглого обличчя. Одного разу К. розповідає історію безневинно засудженого купця, що змирився і страждає «за свої, та за людські гріхи». Ця розповідь справляє враження в середовищі полонених як щось дуже важливе. Втративши сили від лихоманки, К. починає відставати на переходах; його пристрілюють конвоїри-французи.

Після смерті К. завдяки його мудрості і його поведінці у якій виражалася народна філософія життя П’єр приходить до розуміння сенсу буття.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы