Характеристика Болконської Марії "Війна і мир"

 

Образ Болконської Марії в романі “Війна і мир” – релігійна людина. Характеристика Болконської Марії з цитатами наведена в цій статті.

Характеристика Болконська Марія

Болконська Марія – княжна, дочка старого князя Болконського, сестра князя Андрія, згодом дружина Миколи Ростова. У Марії «негарне слабке тіло і худе обличчя … очі княжни, великі, глибокі і променисті (неначе промені теплого світла іноді снопами виходили з них), були такі гарні, що дуже часто, незважаючи на відсутність краси всього обличчя, очі ці робилися привабливіше краси ».

Марія дуже релігійна, приймає прочан та подорожніх, терплячи глузування батька і брата. У неї немає друзів, з якими вона могла б ділитися своїми думками. Її життя зосереджене на любові до батька, часто несправедливого по відношенню до неї, до брата і його синові Ніколеньке (після смерті «маленької княгині»), якому вона, як може, замінює мати, Марія – розумна, лагідна, освічена жінка, що не сподівається на особисте щастя. Через несправедливих докорів батька і неможливості більш терпіти вона хотіла навіть піти у мандри. Її життя змінюється після зустрічі з Миколою Ростовим, який зумів вгадати багатство її душі. Вийшовши заміж, героїня щаслива, абсолютно поділяючи всі погляди чоловіка «на борг і присягу».

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы