Характеристика Тушина "Війна і мир"

 

Образ Тушина в романі “Війна і мир” – штабс-капітан, який змінюється зі скромного воїна перед битвою на справжнього героя під час бою. Характеристика Тушина з цитатами наведена в цій статті.

Характеристика Тушина Війна і мир

Тушин – штабс-капітан, герой Шенграбенського бою, «маленький, брудний, худий артилерійський офіцер з великими, розумними і добрими очима. У цій людині було щось «невійськове, трохи комічне, але надзвичайно привабливе». Тушин жахається при зустрічах з начальством, і завжди знаходиться якась його вина. Напередодні бою він говорить про страх перед смертю і невідомістю того, що очікує після неї.

У бою Тушин цілком змінюється, представляючи себе героєм фантастичної картини, богатирем, що жбурляє у ворога ядрами, а ворожі гармати видаються йому такими ж пихкаючими курильними трубочками, як його власна. Батарея Тушина забута у ході бою, залишена без прикриття. Під час бою у Тушина немає почуття страху і думок про смерть і поранення. Йому стає все веселіше і веселіше, солдати слухають його, як діти, він же робить все, що може, і завдяки своїй кмітливості підпалює село Шенграбен. З чергової неприємності (залишені на полі бою гармати) героя виручає Андрій Болконський, що оголошує Багратіону про те, що саме цій людині загон багато в чому зобов’язаний своїм успіхом.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы