Характеристика Друбецкого Бориса "Війна і мир"

 

Образ Друбецкого Бориса в романі “Війна і мир” – гордий, кар’єрист. Характеристика Друбецкого Бориса з цитатами наведена в цій статті.

Характеристика Друбецкой Борис Війна і мир

Друбецкой Борис – син княгині Ганни Михайлівни Друбецкой; з дитинства виховувався і подовгу жив у родині Ростових, яким через матір доводиться родичем, був закоханий в Наташу. «Високий білявий юнак з правильними тонкими рисами спокійного і гарного обличчя». Прототипи героя – А. М. Кузьминський і М. Д. Поліванов.

Друбецкой Борис з юності мріє про кар’єру, дуже гордий, але приймає клопоти матері і потурає її приниженням, якщо це йде йому на користь. А. М. Друбецька через князя Василя дістає синові місце в гвардії. Потрапивши у військову службу, Друбецкой Борис мріє саме в цій області зробити блискучу кар’єру.

Беручи участь у поході 1805., набуває багато корисних знайомств і усвідомлює собі «неписану субординацію», бажаючи далі служити тільки відповідно до неї. У 1806 р Г. П. Шерер «пригощає» їм, що приїхав з прусської армії кур’єром, своїх гостей. У світі Друбецкой Борис прагне зав’язати корисні знайомства і використовує останні гроші, щоб справляти враження багатого і процвітаючої людини. Він стає близькою людиною в будинку Елен і її коханцем. Під час побачення імператорів в Тільзіті Д. знаходиться там же, і з цього часу його положення затверджується особливо міцно. У 1809 р Друбецкой Борис, знову побачивши Наташу, захоплюється нею і якийсь час не знає, чому віддати перевагу, так як шлюб з Наташею означав би кінець кар’єри. Друбецкой Борис шукає собі багату наречену, вибираючи один час між княжною Марією і Жюлі Карагіной, що стала врешті-решт його дружиною.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы