Характеристика Берга "Війна і мир"

 

Образ Берга в романі “Війна і мир” – точний, спокійний, чемний, егоїстичний і скупий. Характеристика Берга з цитатами наведена в цій статті.

Характеристика Берг Війна і мир

Берг – німець, «свіжий, рожевий гвардійський офіцер, бездоганно вимитий, застебнутий і причесаний». На початку роману поручик, в кінці – полковник, який зробив непогану кар’єру і має нагороди. Берг точний, спокійний, чемний, егоїстичний і скупий. Навколишні посміюються над ним. Говорити Берг міг тільки про себе і своїх інтересах, головним з яких був успіх. Про цей предмет він міг говорити годинами, з видимим задоволенням для себе і одночасно повчаючи інших. Під час походу 1805 Берг – ротний командир, що гордиться тим, що він старанний, акуратний, користується довірою начальства й вигідно влаштував свої матеріальні справи. При зустрічі в армії Микола Ростов ставиться до нього з легким презирством.

Берг спочатку передбачуваний і бажаний наречений Віри Ростової, а потім і її чоловік. Пропозиція майбутній дружині герой робить у той час, коли відмова йому виключена, – Берг вірно враховує матеріальні труднощі Ростова, що не заважає йому зажадати від старого графа частини обіцяного приданого. Досягнувши відомого положення, доходу, одружившись на Вірі, яка відповідає його вимогам, полковник Берг почувається задоволеним і щасливим, навіть в залишеній жителями Москві піклуючись про придбання меблів.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы