«Злочин і кара» головні герої

 

Головні герої «Злочин і кара» Достоєвського переносять кожного читача в минулу епоху, всі різні, але кожен з них неповторний.

«Злочин і кара» головні герої

Родіон Романович Раскольников, жебракуючий колишній студент, головний герой оповідання. Вважає, що має моральне право вчиняти злочини і вбиває стару лихварки.

Пульхерія Олександрівна, мати Родіона Романовича Раскольникова, приїжджає до нього в Санкт-Петербург в надії видати дочку за Лужина і облаштувати сімейне життя.

Авдотья Романівна Раскольникова, сестра Родіона Романовича Раскольникова. Розумна, красива, цнотлива дівчина, закохана в свого брата до самопожертви. У боротьбі за його щастя готова була піти на шлюб за розрахунком, але не змогла піти на зв’язок з Свидригайловим заради його порятунку. Виходить заміж за Разуміхіна, знайшовши в ньому щирого і люблячого чоловіка, істинного товариша свого брата.

Лужин, адвокат, заповзятливий і егоїстичний ділок. Наречений Авдотьї Романівни: бажає зробити її своєю рабинею, зобов’язаної йому своїм становищем і благополуччям. Неприязнь до Раскольникова, бажання посварити його з родиною формує спробу зганьбити Мармеладову, сфальсифікувати вчинену нібито нею крадіжку.

Дмитро Прокопович Разуміхін, колишній студент, друг Раскольникова. Сильний, веселий, тямущий малий, щирий і безпосередній.

Мармеладов, колишній титулярний радник, п’яниця, алкоголік. У ньому відбиті риси героїв ненаписаного Достоєвським роману «П’яненькі», до якого генетично сходить написання роману.

Катерина Іванівна, дружина Семена Захаровича Мармеладова, штаб-офіцерська дочка. Хвора на сухоти жінка, вимушена одна виховувати трьох дітей; не зовсім здорова душевно.

Соня Мармеладова, дочка Семена Захаровича Мармеладова від першого шлюбу.

Свидригайлов, дворянин, колишній офіцер, поміщик. Розпусник, негідник, шулер.

Марфа Петрівна Свидригайлова, його покійна дружина, у вбивстві якої запідозрений Аркадій Іванович, за твердженням якого поставала перед ним у вигляді привида. Пожертвувала Дуні три тисячі рублів в якості спадщини, що дозволило Дуні відкинути Лужина-нареченого.

Лебезятніков, молода людина, службовець в міністерстві.

Порфирій Петрович, пристав слідчих справ. Майстер своєї справи, тонкий психолог, що розкусив Раскольникова. Запропонував йому самому зізнатися у вбивстві, проте, не був здатний довести винність Родіона, через відсутність доказів.

Амалія Людвігівна (Іванівна) Ліппевехзель. Здавала квартиру Лебезятникову, Лужину, Мармеладовим. Дурна і безглузда жінка, яка пишається своїм батьком, походження якого взагалі не відомо.

Альона Іванівна, секретарка, лихварка; «Сухенька і злісна старушонка». Убита (зарублена) Раскольніковим.

Лізавета Іванівна, зведена сестра Альони Іванівни, яка перебуває під її впливом і виконуюча її будь-які накази. Її простота і чесність здобула їй загальну любов. Випадковий свідок вбивства; «Вимушено» убита (зарублена) Раскольніковим. Була вагітна, про що Раскольников знав.

Зосімов, доктор, приятель Разуміхіна. Самовпевнений, знає собі ціну.

Заметов Олександр Григорович, письмоводитель в поліцейській конторі, друг Разуміхіна. Разом з Разуміхіним приходить до Раскольникова під час його хвороби відразу після вбивства баби.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы