"Старий і море" характеристика героїв

 

“Старий і море” характеристика головних героїв з твору Хемінгуея допоможе підготуватися до уроку. “Старий і море” характеристика образів коротка викладена нижче.

“Старий і море” характеристика героїв

“Старий і море” характеристика Сантьяго

Головний герой повісті. За твердженням автора, це вигаданий персонаж, але багато критиків вважають, що у цього персонажа є реальний прототип – якийсь Грегоріо Фуентес, який тривалий час працював капітаном на яхті письменника.

Сантьяго – це досвідчений кубинський рибалка, який живе в селі на березі моря. Чоловік уже дуже старий, «худий і виснажений». На голові його є глибокі зморшки, а від тривалого перебування на сонці щоки і шия старого вкрилися коричневими плямами.  

“Старий і море” характеристика Маноліно хлопчика

Бідний сільський хлопчик на ім’я Маноліно – це один з головних героїв повісті. Він є продовжувачем справи свого вчителя Сантьяго, символом того, що майстерності старого рибалки не судилося пропасти марно. Маноліно дуже добрий і чуйний. Хлопчик з великою ніжністю і любов’ю ставиться до Сантьяго, який навчив його всьому, що він тепер знає про риболовство.  

Мартін

Господар ресторану, часто допомагав старому і хлопчикові продуктами.

Негр з Сьєнфуегос

Вважався найсильнішою людиною в порту. Одного разу з ним старий, коли був молодий, цілу добу бився на руках в барі, щоб з’ясувати, хто з них сильніше. Зрештою, Сантьяго виявився сильніше і притиснув до столу руку негра.

Педріко

Один з рибалок, знайомий старого Сантьяго

“Старий і море” характеристика образу Сантьяго та хлопчика може бути доповненена цитатами з твору, адже так внутрішній світ героя та його риси будуть підтверджені фактами.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы