"Мандрівний замок Хаула" характеристика Софі

 

“Мандрівний замок Хаула” характеристика Софі

Софі Хаттер – головна героїня твору “Мандрівний замок Хаула”. Це вісімнадцятирічна дівчина , яка все своє життя провела у крамниці капелюшків, що належала її померлому батькові. Вона, скромна, працьовита, не віділяється своєю красою, але має сильний характер.

  • Софі уособлює в собі рішучість, доброту, вірність, розум, допитливість, чуйність, мужність, взаєморозуміння, милосердя)

Софі не вважає себе привабливою дівчиною і одягає сукні, що не відповідають її юному віку. Це сіра сукня і така ж шаль, похмурий капелюшок, що зовсім не прикрашали героїню. Дівчина називає себе старою дівою та сіренькою мишкою, і впевнена, що старшій сестрі не варто очікувати чогось незвичайного та казкового. Тому не спілкується з однолітками і на Травневому святі відчуває себе «старою бабцею та майже калікою». Такий вибір одягу говорить про те, що дівчина невпевнена у собі і боїться бути в центрі уваги, тому вважає, що у своєму сірому вбранні легше злитися з натовпом. На противагу кольорам, що переважають у вбраннях Софі, її волосся вирізняється, адже воно було золотаво-руде, що свідчило про її емоційність та неспокійний, дієвий характер.

Капелюшки, що їх прикрашала дівчина, були яскравими та привабливими, і навіть користувалися величезним попитом у покупців. Серед них були рожеві, зелені, кремові із візерунками, з блискітками та виявилися єдиними співрозмовниками Софі у крамниці.

Робоче місце Софі виглядало так само як і її вбрання: похмуро та сіро. Крихітна кімнатка із поганим освітленням. У цій кімнатці їй доводилося проводити майже весь свій час.

Коли Софія опиняюється перед лицем небезпеки, то нею оволодіває дух авантюризму на надмірна цікавість до чужих справ. Вона із сором’язливої та замкнутої дівчини перетворюється на сміливу та відважну пані, яка за будь-яку ціну прагне допомогти оточуючим.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы