Войти
Закрыть

Узагальнення про стародавніх слов’ян та їхніх сусідів

6 Клас , Всесвітня історія 6 клас Голованов (інтегрований курс) 2019

 

Узагальнення про стародавніх слов’ян та їхніх сусідів

Вузлики на пам'ять про стародавніх слов'ян — за посиланням https://is.gd/EHq6QR або за QR-кодом

Трипільська народність і культура були підґрунтям для майбутнього фундаменту українського народу. Трипільці передали в спадщину найкращі якості: працьовитість, наполегливість, згуртованість, любов до землі. На формування слов'ян та їхньої культури вплинули всі племена, які в різні часи мешкали на території сучасної України. Історична наука вважає предками українського народу племена склавинів.

Роль стародавнього періоду в історії України. Український народ є порівняно молодим. Але витоки його предків слід шукати в стародавній історії. Степами та лісами майбутньої України пересувалися стародавні кочові народи: кіммерійці, скіфи, сармати, готи, гуни. Саме за стародавніх часів тут появилися перші державні утворення — грецькі міста-колонії. Через них місцеве населення ознайомлювалося зі здобутками античної культури. Згодом, у ІІІ ст., сюди просунулися кордони Римської імперії. Далекі предки українців стали частиною стародавніх народів і цивілізацій. А їхня історія ще з давнини перепліталася з історією всього людства.

Внесок народів стародавнього світу в історію людства. Період стародавнього світу — це час утворення на планеті перших цивілізацій. Наші далекі предки, були першими, хто рушив стежками історії.

Не було кому їм порадити, як створювати державу, будувати храми, перепливати моря. Ніхто не підказував, як налагоджувати землеробство. Але люди стародавніх цивілізацій подолали перешкоди. І саме завдяки цьому існує людство.

Із тієї миті, як людиноподібна істота взяла в руки кам'яний уламок і спробувала зробити перше знаряддя праці, почалося сходження людства до вершин пізнання, що привело до побудови космічних кораблів та оволодіння новими видами енергії.

Сьогодні ми використовуємо численні здобутки стародавніх цивілізацій. Їх неможливо перерахувати за одну спробу, — так їх багато! Коли ви відкриваєте водопровідний кран, щоби вранці вмитися, вам на долоні тече вода. Це нам шлють вітання з минулого наші предки, які першими винайшли водогін.

Виходячи з будинку, ми ступаємо на асфальт. Він також є винаходом стародавнього суспільства. Нас оточують будинки з цегли, машини на колесах, наш одяг, пошитий із тканини, ми вміємо читати й писати, орієнтуємося за сторонами світу, вирощуємо сади, хліб та овочі, будуємо мости, користуємося бетоном тощо. Усе це є спадщиною, яку отримали від жителів стародавнього світу.

Кожне покоління, переймаючи досвід своїх попередників, додає до нього свої здобутки й залишає їх своїм наступникам. Ми з вами прийняли спадщину стародавніх народів. І тепер покликані збагатити світ досягненнями і передати їх дітям та внукам.

Передавання набутого досвіду відбувається завдяки тому, що називають культурою. Культура — сукупність усього, що створено людською працею, розумом та творчістю, і поєднує всі покоління. Усі ті, хто жив у давні часи та житиме в майбутньому, разом утворюють те, що називають людство.

Варто замислитися над запитаннями: «Що ми зможемо залишити нащадкам? За яку спадщину вони дякуватимуть? За нові наукові відкриття? Побудовані гарні міста? Створені геніальні мистецькі твори? Чи, можливо, ми залишимо їм забруднену сміттям планету з повітрям, непридатним для дихання? Мертві водоймища? Зіпсований клімат і хвору, занедбану природу, яку давні греки колись вважали божеством? Варто подумати над цим, бо те, якою буде відповідь на всі ці запитання, залежить від вас.

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація