Талант від Бога

 

У селі Дружба всі знали, що Ганна Романівна була непереверше-на майстриня, що у хаті Пащенків вишивками було прикрашено все — одяг, рушники, скатертини, наволочки, простирадла, підковдри, фіранки на вікнах. Працювала Ганна Романівна у місцевому колгоспі, як і всі колгоспники, за «голі» трудодні. Заробітку якогось, «живої копійки» за ту важку працю, вважай, не одержувала. Тож рятівним колом була пропозиція спеціалістів з Решетилівської фабрики художніх виробів, аби колгоспниця Пащенко стала заодно і їхньою робітницею, і вже як вишивальниця-надомник виконувала замовлення згідно з договорами, за певну зарплату.
Стомлена від щоденної праці, з вічно натрудженими роботящими руками, мати, звичайно ж, ніколи «не була й близько» там, де ростуть ті дивовижні фантастичні пальми. Але ж уміла вона бачити їх на розмальованих морозом вікнах своєї сільської хати. І звичайно ж, не писала вона якихось наукових дослідницьких праць щодо витоків і першоджерел національних традицій, не розкладала по розділах, «по полицях» свої аргументи, а просто казала, що з-поміж усіх вишитих ужиткових речей рушники стоять на першому місці
(За Л. Косиченком; 158 сл.).

Завдання
1. Випишіть слова, у яких чергуються приголосні. Поясніть орфограму.
2. Випишіть речення зі вставними конструкціями. Поясніть пунктограму.
3. Виконайте синтаксичний розбір речення Стомлена від щоденної праці, з вічно натрудженими роботящими руками, мати, звичайно ж, ніколи «не була й близько» там, де ростуть ті дивовижні фантастичні пальми.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Диктанти

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0