Войти
Закрыть

Навчальний проект «Вирощування найвищої бобової рослини»

5 Клас , Природознавство 5 клас Ярошенко, Бойко

 

НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЕКТ «ВИРОЩУВАННЯ НАЙВИЩОЇ БОБОВОЇ РОСЛИНИ»

Мета: з’ясувати умови, за яких у класі можна виростити найвищу бобову рослину (наприклад, горох, сою, квасолю). Для виконання проекту вам знадобляться: пророщені бобові рослини (їх ви отримаєте від учителя), різні ґрунти, ящики чи вазони, у яких вирощуватимете рослини. Тривалість проектної діяльності — кілька тижнів. Проект краще виконувати групами.

Вам необхідно буде за допомогою експерименту перевірити вплив тепла, світла, води, родючості ґрунту на вирощування найвищої бобової рослини. Для цього ви вирощуватимете рослини на різних ґрунтах, за різного освітлення, поливатимете різною кількістю води і будете проводити спостереження. Також потрібно буде виміряти та зафіксувати результати експерименту, умови, за яких рослини ростуть.

Хід роботи над проектом

1. Створіть групу з 4-5 однокласників.

2. Обговоріть у групі, які умови росту бобової рослини будете досліджувати, як фіксуватимете результати спостережень і вимірювань висоти рослин (за допомогою таблиць, фотографій тощо).

3. Розподіліть обов’язки між учасниками групи і виконуйте проект.

4. Отримані результати обговоріть у групі.

5. Підготуйте комп’ютерну презентацію виконання проекту та одержаних результатів.

6. Оцініть роботу вашої групи і свій особистий внесок у виконання проекту.

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "Природознавство 5 клас Ярошенко, Бойко", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація