Войти
Закрыть

Узагальнення до розділу «Кімнатні рослини»

7 Клас , Географія 7 клас Косенко (для осіб з особливими освітніми потребами F70)

 

Узагальнення до розділу «Кімнатні рослини»

Рослини, які постійно ростуть у кімнатних умовах, називаються кімнатними. Їх привезли з різних країн і континентів. Кімнатні рослини поділяються на дві групи — квіткові та листяні. Найбільш розповсюдженими кімнатними рослинами в Україні є красула (товстянка, грошове дерево), хлорофітум, сенполія (фіалка), дифенбахія, бегонія, кактус, герань, алое, бальзамін та інші.

Кімнатні рослини несуть не тільки естетичну насолоду, дарують гарний настрій. Багато з них мають і цілющі властивості. Наприклад, хлорофітум, драцена й дифенбахія очищують повітря, виділяючи багато кисню. Каланхое, калізію й алое використовують з лікувальною метою. Важливо пам’ятати, що перед використанням кімнатних рослин з лікувальною метою обов’язково потрібно проконсультуватися з лікарем.

Деякі рослини можуть викликати алергічну реакцію. Якщо встановлено, яка рослина викликає сльозовиділення, чхання, почервоніння шкіри та інші небажані ознаки, необхідно позбутися її.

Розмножують кімнатні рослини по-різному. Переважно це роблять насінням, діленням куща, живцюванням листків і стебел.

Кімнатні рослини необхідно поливати, обприскувати, очищати від пилу та розпушувати ґрунт.

Поливають рослини водою кімнатної температури. Адже від холодної води корені згнивають, листки жовтіють і опадають. Зайву воду з піддона зливають. Для всіх без винятку рослин потрібно взимку зменшувати полив, а влітку збільшувати. Корисним є й обприскування рослин влітку. Потрібно знати, які рослини можна обприскувати, а яким це може зашкодити. Рослини, у яких листкові пластинки гладенькі й збирають пил, необхідно очищати. Для цього один раз на тиждень їх обов’язково обмивають водою кімнатної температури. Використовувати потрібно м’яку губку. Обмивають листки обережно з обох боків. Ґрунт у горщику треба час від часу розпушувати паличкою або спеціальними грабельками. Горщик, у якому росте кімнатна рослина, також має бути чистим.

Усім рослинам необхідне світло. Проте кожній з них потрібна різна його кількість. Частина рослин — світлолюбні й добре себе почувають на освітлених місцях. Інші полюбляють бути подалі від прямих сонячних променів.

ПЕРЕВІРТЕ СВОЇ ЗНАННЯ

Виберіть правильний варіант відповіді.

ПЕРЕВІРТЕ СВОЇ ЗНАННЯ

1. Користуючись підказкою, запишіть у зошит назви квіткових рослин:

Підказка: калізія (золотий вус), циперус, фіалка, алое, красула (товстянка, грошове дерево), кактус.

2. Напишіть у зошиті, як потрібно доглядати за кімнатними рослинами.

3. Напишіть у зошиті, які засоби необхідні для догляду за кімнатними рослинами.

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "Географія 7 клас Косенко (для осіб з особливими освітніми потребами F70)", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація