Войти
Закрыть

Зображення України в картографічних творах (відповіді)

ГДЗ 8 Клас , ГДЗ Географія 8 клас Кобернік, Коваленко 2021

 
§ 3. Зображення України в картографічних творах
Перевір себе
1. З яких джерел інформації можна черпати географічні знання?
Отже, до джерел географічних знань належать: підручники, карти, атласи, енциклопедії, словники, довідники, художня література, журнали й газети, радіо-, і телепередачі, музеї, туристичні мандрівки, мережа Інтернету.
2. У чому полягає унікальність географічної карти як джерела географічних знань?
Географічні карти й атласи. Важливими носіями інформації та джерелами знань про різні території є географічні карти. Географічна карта — це узагальнене зменшене зображення земної поверхні на площині, виконане в певному масштабі за допомогою умовних знаків. Карти є моделлю реальної дійсності. Вони відображають розміщення, властивості та зв'язки різних природних і суспільних об'єктів та явищ. Карти складають на основі польових досліджень, аеро- і космічних знімків та інших картографічних джерел, статистичних і літературних даних. Будь-яке географічне дослідження починається із ознайомлення з існуючими картами даної території і закінчується створенням нових для неї карт. Як ви вже знаєте, карти бувають різних видів.
3. За якими ознаками класифікують карти?
Найчастіше карти класифікують за такими ознаками: об'єкт зображення (географічні та астрономічні), зміст (загальногеографічні та тематичні), масштаб (велико-, середньо-, дрібномасштабні), територіальне охоплення (вся поверхня Землі, території півкуль, окремих материків, регіонів, країн тощо), призначення.
4. Що таке географічний атлас? Якими бувають атласи?
Атлас географічний — систематизований збірник географічних карт з одноманітним зовнішнім оформленням і змістом, підпорядкованим меті його складання.
- Атласи географічні бувають:
за призначенням — довідкові, навчальні, виробничі;
за охопленою територією — атласи світу, окремих країн, областей;
за змістом — загальногеографічні, комплексні, спеціальні (геологічні, кліматичні тощо).
5. Для яких потреб використовують геоінформаційні системи та сучасні навігаційні системи?
Геоінформаційні системи (ГІС) - це інформаційні системи, призначені для збирання, зберігання, аналізу та візуалізації (видачі) просторових даних.
Геоінформаційні система — сучасна комп'ютерна технологія, що дозволяє поєднати модельне зображення території (електронне відображення карт, схем, космо-, аерозображень земної поверхні) з інформацією табличного типу (різноманітні статистичні дані, списки, економічні показники тощо). Також, під геоінформаційною системою розуміють систему управління просторовими даними та асоційованими з ними атрибутами. Конкретніше, це комп'ютерна система, що забезпечує можливість використання, збереження, редагування, аналізу та відображення географічних даних.
ГІС — інформаційно-обчислювальна система, призначена для фіксації, збереження, модифікації, керування, аналізу і відображення усіх форм географічної інформації. ГІС використовується багатьма дослідниками в галузі вивчення проблем навколишнього середовища, для визначення різних показників на географічній сітці.
6. Які способи одержання географічної інформації достовірніші: традиційні чи новітні? Відповідь обґрунтуйте.
Я вважаю що традиційні. До традиційних входить :метод спостереження, картографічний метод, історичний метод, математичні методи.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 8 клас Кобернік, Коваленко 2021", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація