Войти
Закрыть

Степова зона (відповіді)

ГДЗ 8 Клас , ГДЗ Географія 8 клас Кобернік, Коваленко 2021

 
§ 37. Степова зона
Перевір себе
1. Які особливості географічного положення зони степу?
Український степ — степова природна зона в Україні, розташована на півдні, центрі й сході країни. Простягається із заходу на схід від дельти Дунаю до південних відрогів Середньоруської височини на 1000 км, а на південь до Азово-Чорноморського узбережжя та Кримських гір майже на 500 км.
2. Схарактеризуйте взаємодію природних комплексів у межах степової зони України.
Природні комплекси степів докорінно змінені людиною. Незаймані степи лишилися тільки у заповідниках. У межах зони створено три біосферні заповідники: Асканія-Нова, Чорноморський, Дунайський
3. Покажіть на фізичній карті поділ степової зони на підзони. Поясніть причини їхнього виділення.
За поширенням ландшафтів, умовами зволоження і тепловими ресурсами, характером ґрунтового покриву і природної рослинності, особливостями природокористування степова зона поділяється на три фізико-географічні підзони: північно-, середньо- та південно-степову, або сухо-степову.
4. Які несприятливі природні явища спостерігаються у степовій зоні?
До несприятливих природних явищ належать сильні дощі, вітровали, град, пилові бурі, великі завірюхи, снігопади, морози, лісові пожежі, суховії, заморозки.
5. Назвіть природоохоронні території зони степу.
На території степової зони існують також природні заповідники: Український степовий, Луганський, Єланецький Степ, Опуцький, Казантипський, Дніпровсько-Орільський і філіал Кримського заповідника – Лебедині острови. Серед національних природних парків України тут розміщені Азовсько-Сиваський, «Святі Гори», «Великий луг» та інші.скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "ГДЗ Географія 8 клас Кобернік, Коваленко 2021", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація