Характеристика Наташі Ростової "Війна і мир"

 

Образ Наташі Ростової в романі “Війна і мир” – ідеал жіночності. Характеристика Наташі Ростової з цитатами наведена в цій статті.

Характеристика Ростова Наташа

Ростова Наташа – одна з головних героїнь роману, дочка графа Ростова, сестра Миколи, Віри і Петі; в кінці роману дружина П’єра Безухова.

Наташа – «чорноока, з великим ротом, некрасива, але жива …». В якості її прототипу Толстому послужили його дружина і її сестра Т. А. Берс, у заміжжі Кузминска. За визнанням письменника, він «взяв Таню, перетовк з Сонею, і вийшла Наташа». Образ героїні складався поступово з самого зародження задуму, коли письменнику поруч з його героєм, колишнім декабристом, надається і його дружина.

Наташа дуже емоційна чутлива, вона інтуїтивно вгадує людей, не «намагаючись» бути розумною, іноді у проявах своїх почуттів егоїстична, але частіше здатна на самозабуття і самопожертву, як у випадку з вивезенням поранених з Москви або виходжування матері після загибелі Петі.

Одна з визначальних якостей і достоїнств Наташі – її музикальність і рідкісний за красою голос. Своїм співом вона здатна впливати на краще в людині: саме спів Наташі рятує від розпачу після програшу 43 тисяч Миколу. Старий граф Ростов говорить про Наташу, що вона вся у нього, «порох», Ахросимова ж називає її «козак» та «зілля- дівка».

Постійно захоплюючись, Наташа живе в атмосфері закоханості і щастя. Зміни в її долі відбувається після зустрічі з князем Андрієм, який став її нареченим. Нетерпляче почуття, переповнююче Наташу, образа, завдана старим князем Болконским, підштовхують її до захоплення Анатолем Курагіним, і до відмови князю Андрію. Лише багато переживши, вона усвідомлює свою провину перед Болконским, мириться з ним і залишається біля вмираючого князя Андрія аж до його кончини. Справжню любов Наташа відчуває лише до П’єра Безухова, з яким знаходить повне взаєморозуміння і дружиною якого стає, занурюючись у світ сімейних і материнських турбот.

Якщо вам потрібні інші характеристики та образи героїв роману, можете переглянути іх у наступній статті: Головні герої Війна і мир.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы