Характеристика Ростова Іллі Андрійовича "Війна і мир"

 

Образ Ростова Іллі Андрійовича в романі “Війна і мир” – відомий московський пан, багач, хлібосол. Характеристика Ростова Іллі Андрійовича з цитатами наведена в цій статті.

Характеристика Ростов Ілля Андрійович

Ростов Ілля Андрійович – граф, батько Наташі, Миколи, Віри і Петі Ростова, відомий московський пан, багач, хлібосол. Ростов Ілля Андрійович вміє і любить пожити, добродушний, щедрий і мотоват. Багато рис характеру і деякі епізоди життя свого діда з батьківського боку, графа І. А. Толстого, письменник використовував при створенні образу старого графа Ростова, зазначивши в його зовнішньому вигляді ті риси, які відомі по портрету діда: повне тіло, «рідке сиве волосся на лисині ».

Ростов Ілля Андрійович відомий в Москві не тільки як гостинний господар і прекрасний сім’янин, але і як людина, що вміє краще за інших влаштувати бал, прийом, обід, а якщо треба, то докласти для цього і свої гроші. Він член і старшина англійського клубу з дня заснування. Саме на нього покладають клопоти з облаштування обіду на честь Багратіона.

Життя графа Ростов Іллі Андрійовича обтяжується лише постійною свідомістю свого поступового розорення, яке він не в силах зупинити, дозволяючи керуючим грабувати себе, не вміючи відмовити прохачам, не маючи сил змінити раз заведений порядок життя. Найбільше він страждає від свідомості, що розоряє дітей, проте все більше заплутується в справах. Щоб поправити майнові справи, Ростови живуть два роки у селі, граф виходить з ватажків, шукає місце в Петербурзі, перевозячи туди сім’ю і зі своїми звичками і колом спілкування виробляючи там враження провінціала.

Ростова Іллю Андрійовича відрізняє ніжна глибока любов і серцева доброта по відношенню до дружини і дітей. При виїзді з Москви після Бородінської битви саме старий граф починає потихеньку віддавати підводи під поранених, завдаючи тим самим один з останніх ударів свого стану. Події 1812-1813 рр і втрата Петі остаточно зломили душевні і фізичні сили героя. Остання подія, якою він за старою звичкою керує, справляючи колишнє враження, – весілля Наташі та П’єра; у тому ж році граф помирає «саме той час, коли справи … так заплуталися, що не можна було собі уявити, чим усе це скінчиться»., і залишає по собі добру пам’ять.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы