"Всесвітній потоп" Біблія

 

“Всесвітній потоп” – відома легенда, про знищення першого світу та людства богом через сорокаденний дощ, розлив рік чи то велику хвилю і затоплення всієї землі водою. Найдетальніше в західній культурі описана в Біблії.

“Всесвітній потоп” легенда

Адам і Єва мали численних нащадків. Коли Адам, Єва, Каїн і Сиф померли, на землі було вже багато людей. Благочестивими чи нечестивими були ці люди? Спочатку більшість із них боялися Бога і служили Йому, але поволі всі люди стали нечестивими, всі, окрім одного, Ноя. Апостол Петро називає Ноя «проповідником правди» (2 Петра 2:5). Дух Божий панував у серці його, і він любив Бога.

Господь розгнівався на нечестивих людей і вирішив покарати їх. І промовив Бог до Ноя: «Я наведу на землю потоп, щоб знищити всяку плоть, в якій перебуває дух життя: врятуєшся тільки ти з жінкою і дітьми твоїми». Потім Бог наказав Ною збудувати великий ковчег. Що таке ковчег? Ковчег — це човен або корабель. Ной збудував великого ковчега, який повинен був плавати на поверхні вод, коли Бог послав на землю потоп. Ной зробив ковчег із дуже міцного дерева. Для цього він зрубав багато дерев, настругав багато дощок. Збоку Ной зробив у ковчезі двері, а вгорі — вікно. Ной говорив навкололишнім людям, що Бог винищить весь світ потопом, і радив їм залишити злі справи свої і повернутися до Бога. Але ніхто не слухав його. Люди продовжували безпечно їсти і пити, не думаючи про Бога, не намагаючись догодити Йому. «Як було за днів Ноєвих до потопу всі їли, пили, женилися, заміж виходили, аж до дня, „коли Ной увійшов до ковчега“, і не знали, аж поки потоп не прийшов і всіх не забрав». «Бог не помилував першого світу, але у восьми душах зберіг сім’ю Ноя, проповідника правди, коли навів потоп на світ нечестивих» (2 Петра 2:5). Бог не бажав, щоб всі тварини, всі птахи, всі комахи безслідно щезли на землі (тому Він наказав Ною взяти по декілька пар всякого роду тварин, птахів і комах і привести їх до ковчегу. Всіх цих тварин Ной привів до ковчегу, взявши з собою хлібні зерна, плоди і сіно, щоб годувати в ковчезі тварин. Потім увійшов до ковчега й сам Ной із дружиною і з трьома синами з їхніми дружинами. Отже, в ковчезі їх виявилося восьмеро. Але Ной не зачиняв двері ковчегу. Сам Бог зачинив їх, і Ной знав, що він не має права відчиняти двері до того часу, коли він отримає веління Боже.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы