"Пісня про Роланда" характеристика героїв

 

Пісня про Роланда — героїчний епос французького середньовіччя, що належить до циклу поем«Chanson de geste» (пісні про діяння).

“Пісня про Роланда” характеристика героїв

Роланд — граф, племінник короля, пасинок Ганелона. Головний герой французького героїчного епосу, яким Карл завжди захоплюється, його хоробрістю та відвагою. Роланд вірно служить королю. Герой готовий завжди захищати свою Батьківщину, він гордий і самовпевнений лицар.

Граф Ганелон — негативний герой поеми. Гордий та запальний, він не може стримати гніву й образи на пасинка Роланда і страшно мститься йому і своїм співвітчизникам. Графа не зупиняє те, що Роланд — його родич, а Карл — його король. Виявляючи егоїзм та зрадництво, Ганелон не стає щасливим. Його покарання було жорстоким, але справедливим.

Французький король Карл, що наділяється епітетом Великий, уособлює в собі ідею державної єдності та християнської віри. Карл — добрий до своїх воїнів, прямий та благородний, трохи наївний (слухає Ганелона і не йде одразу на допомогу Роланду, чуючи звуки Оліфанта). Карл горює, бачачи загибель франків, дорікає собі, що не зміг урятувати своїх воїнів.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы