"Створення світу" Біблія

 

“Створення світу” з Біблії

Колись давно Господь створив Небо і Землю. Небо було прекрасним і щасливим місцем. На ньому жили Бог-Отець, Бог-Син і Бог-Дух Святий. Жили на небі також і ангели.

Земля була холодною, темною і пустельною. Ніхто не жив на ній. Тому Господь вирішив і Землю зробити прекрасною. І створив Він те, чого ніколи не було.

У перший день творіння Господь сказав: «Хай буде світло». І з’явилося світло. Господь знав, що світло буде кращим за кромішню пітьму. Бог — мудрий. «Я наречу світло — днем, — сказав Господь, — а пітьму — ніччю».

На другий день творіння Господь подивився на Землю. На ній було багато води, яка покривала все. Тоді Господь сказав — і з’явилось блакитне небо, яке наповнилось чистим повітрям і білими хмарами.

На третій день за словом Бога з’явилася суша з-під води; вся вода зібралася в глибокі місця, утворені для цього Богом. «І назвав Бог суходіл землею, а згромадження вод назвав морями»… Море завжди перебуває в русі, але ніколи не може перейти воно далі того місця, яким обмежив його Бог. Бог звелів, і земля вродила траву. Виросли зілля, трава, дерева, квіти.

Бог знав, що рослинам необхідні світло й тепло. І створив Бог, як говорить нам Біблія, велике яскраве світило — сонце, а для ночі — місяць та зорі. І запалив Бог на небі сонце, аби зігрівати весь світ. Сонце допомагало рости рослинам, розподіляло час за днями, місяцями й роками, а також змінювало пори року на весну, літо, осінь, зиму. Бог створив місяць зі срібним світлом, аби освітлювати ніч. У пітьмі Він розсипав мільярди сяючих зірок. Кожній зірці Бог дав своє ім’я. Це був день четвертий.

На п’ятий день творіння Бог подивився на небо, на моря і подумав: «У них треба вдихнуть життя». Тож промовив: «Води, збагатіться рибою! Небо, зазвучи птахами!». І раптом у морях, озерах і ріках заплюскотіли великі й маленькі риби з довгими, короткими, яскравими, темними й різнобарвними хвостами. Зненацька в небесну вись майнуло птаство. Орли полетіли над горами, а чайки — над океанами. У пшеничних полях снували строкаті перепели, а над зеленими луками кружляли граціозні ластівки. У кожної пташки була своя пісня. Бог потурбувався про всіх. Господь спостерігав за рибами морськими і птахами небесними, і Йому було приємно. Кожну пташку й рибу Він наділив дивовижною здатністю продовжувати свій рід.

На шостий день, за словом Божим, з’явилися на землі тварини: вівці, корови, коні і всякого роду звірі повиходили із землі; з’явилися також бджоли, мурахи, черв’яки. Після цього Бог створив людину. Бог сказав: «Створимо людину за Пінним образом і подобою». До кого звернувся Бог з цими словами? До Свого Сина Господа Ісуса Христа. Син Його брав участь при створенні світу. «На початку було Слово, і Слово було в Бога, і Слово було Бог». Бог створив тіло людини із пороху земного і вдихнув у ніздрі його живе дихання. Людина отримала душу і тіло. Людині була дана таким чином здатність пізнавати Бога. Потім Бог послав чоловікові міцний сон, узяв його ребро і перетворив те ребро на жінку. Всіх створених тварин (істот) Бог віддав для піклування Адамові та Сві. Він благословив їх, поселивши в саду Едемському, і доручив Адамові стерегти рай. Коли Бог закінчив усі справи Свої, то побачив, що все, що Він зробив, було дуже гарним. Він був задоволений тим, що створив. Усе було прекрасним. Світло було яскравим, повітря було наповнене пахощами, сяйво сонця і місяця переповнювало небеса, птахи і звірі, і всі живі істоти були здоровими й щасливими, але щасливішими від усіх були Адам і Єва, тому що вони могли думати про Бога і славити Його.

На сьомий день Господь відпочивав від титанічної роботи, яку закінчив. Бог благословив сьомий день і сказав: «Цей день буде святим днем». Відтоді тисячі літ народ Божий відпочиває на сьомий день і схиляється перед Господом, мудрим і великим Творцем.

Так були створені небо і земля у всьому їх розмаїтті.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы