"Ревізор" головні герої

 

“Ревізор” головні герої п’єси М. Гоголя

Городничий (Антон Антонович Сквозник-Дмухановский), вже постарілий на службі і дуже недурний по-своєму чоловік. Хоча і хабарник, але поводиться дуже солідно; навіть резонер; говорить ні голосно, ні тихо, ні багато, ні мало. Його кожне слово значно. Риси обличчя його грубі і жорсткі, як у всякого почав службу з нижчих чинів. Перехід від страху до радості, від брутальності до зарозумілості досить швидкий, як у людини з грубо розвиненими схильностями душі. Він одягнений, за звичаєм, у своєму мундирі з петлицями і в ботфортах зі шпорами. Волоса на ньому стрижені, з сивиною.

Ганна Андріївна, дружина городничого, провінційна кокетка, ще не зовсім літніх років. Дуже цікава і при нагоді виявляє марнославство. Бере іноді владу над чоловіком тому тільки, що той не знаходить, що відповідати їй; але влада ця поширюється тільки на дрібниці і полягає тільки в доганах і глузуваннях.

Іван Олександрович Хлестаков – чиновник з Петербурга, молодий чоловік років двадцяти трьох, тоненький, худенький; трохи глуповат і, як кажуть, без царя в голові, – один з тих людей яких в канцеляріях називають порожній. Говорить і діє без усякого міркування. Він не в змозі зупинити постійну увагу на якій-небудь думці. Мова його уривчаста, і слова вилітають з вуст його абсолютно несподівано.

Осип, слуга, такий, як звичайно бувають слуги літніх років. Гворить поважно, дивиться кілька вниз, резонер і любить собі самому читати моралі для свого пана. Голос його завжди майже рівний, в розмові з паном приймає суворе, уривчасте і навіть грубий вираз. Він розумніший за свого пана і тому швидше здогадується, але не любить багато говорити.

Бобчинський і Добчинський – міські поміщики, обидва низенькі, коротенькі, дуже цікаві; надзвичайно схожі один на одного; обидва з невеликими черевцями; обидва говорять скоромовками і надзвичайно багато допомагають жестами і руками. Добчинський трошки вище і сурйозніше Бобчинского, але Бобчинський розв’язніше і жвавіше Добчинского.

Ляпкіних-Тяпкін, суддя, людина, який прочитала п’ять або шість книг і тому трохи вільнодумний. Мисливець великий на здогади, і тому кожному слову своєму дає вагу.

Артемій Пилипович Земляника, піклувальник богоугодних закладів, дуже товстий, неповороткий і незграбний чоловік, але при всьому тому проноза і шахрай. Дуже услужливий і метушливий.

  • Марія Антонівна, дочка городничого.
  • Лука Лукич Хлопов, доглядач училищ.
  • Іван Кузьмич Шпекин, поштмейстер.
  • Християн Іванович Гібнер, повітовий лікар.
  • Федір Іванович Люлюков, Іван Лазаревич Растаковскій, Степан Іванович Коробкін – відставні чиновники, почесні особи в місті.
  • Степан Ілліч Уховертов, приватний пристав.
  • Свистунов, Пуговіцин, Держиморда – поліцейські.
  • Абдулін, купець.
  • Февронія Петрівна Пошлепкина, слесарша.
  • Мишка, слуга городничого.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы