"Тарас Бульба" характеристика Андрія

 

Образ Андрія в повісті “Тарас Бульба” – один з головних героїв повісті Н. В. Гоголя. Образ Андрія з цитатами (цитатна характеристика) наведені в цій статті.

Микола Гоголь “Тарас Бульба” характеристика Андрія

Андрій – молодший син козацького полковника Тараса Бульби, брат Остапа. Андрій на відміну від свого брата не марив боями і битвами, ставився до них більш байдуже. Коли вони з братом навчалися в Київській академії, він був вигадливішим за брата. Подейкували, що йому все сходило з рук. Цей герой легко захоплювався мирськими розвагами і любив жінок. Останнім часом всі його думки займала одна польська панночка, з якою він познайомився в Києві. Вони бачилися лише кілька разів. Одного разу він навіть пробрався до неї в кімнату через камінну трубу, але почувши стукіт у двері, був змушений сховатися. Коли біда минула, служниця панночки, татарка вивела його через сад. Потім вони знову бачилися в костелі.

Він не менш брата і батька любив вітчизну. Однак заради любові став здатний змінити свої погляди. Коли під час облоги міста Дубно до нього підійшла та сама татарка, служниця його панночки, і попросила принести їм їжі, він не вагаючись ні хвилини, зібрав необхідну провізію і відправився на допомогу коханій. Вона замінила йому все: і вітчизну, і сім’ю, і друзів. Заради неї він навіть пішов в бій проти рідного батька. У цій битві він і загинув. Доля цього героя сумна і трагічна. Адже він загинув від руки власного батька, який довго ще дивився на бездиханне тіло свого сина-зрадника. Тарас Бульба так і не зміг пробачити сина, навіть дізнавшись, що це було заради кохання.

Образ Андрія “Тарас Бульба” цитати

Зовнішність, портрет Андрія: «…два дюжие молодца, ещё смотревшие исподлобья, как недавно выпущенные семинаристы. Крепкие, здоровые лица их были покрыты первым пухом волос, которого ещё не касалась бритва».

Відношення до навчання: «Он учился охотнее и без напряжения… Он был более изобретателен, нежели его брат…»

Характер: «Андрий имел чувства несколько живее и как-то более развитые… чаще являлся предводителем довольно опасного предприятия и иногда, с помощью изобретательного ума своего, умел увертываться от наказания». Володів важким і сильним характером.

Юнацькі мрії: з одного боку, кипів бажаннями подвигів, але іноді любив помріяти і побродити на самоті вулицями Києва.

Поведінка під час бою: «Андрий весь погрузился в очаровательную музыку пуль и мечей. Он не знал, что такое значит обдумывать, или рассчитывать, или измерять заранее свои и чужие силы».

Ставлення до товариства: зрадив товаришів, побачивши голод, злидні, страждання людей охопленого козаками міста, нещастя коханої полячки.

Відношення до особистого щастя: мріяв про особисте щастя.

Близькість з батьками: ближче до матері, мріє про кохання, прагне до особистого щастя.


Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы