"Гамлет" характеристика Лаерта

 

Образ Лаерта в п’єсі Шекспіра є вигаданим. Його характеристика викладена в цій статті.

“Гамлет” характеристика Лаерта

Лаерт – син Полонія і брат Офелії, він прямолінійний, енергійний, сміливий, по-своєму ніжно любить сестру, бажає їй добра і щастя. Але судячи з того, як, переймаючись домашньої опікою, Лаерт прагне покинути Ельсінор, важко повірити, що він дуже прив’язаний до батька. Однак почувши про його загибель, Лаерт готовий стратити винного, будь це сам король, якому він приніс присягу вірності. Його не цікавить, за яких обставин загинув батько, і чи був він правий чи неправий. Головне для нього – помститися. Глядач розуміє стан Лаерта – сина, але до того моменту, поки той не вступає в змову з королем.

Лаерт вважає себе знаряддям планів короля, не тільки месником, але й захисником влади і життя першої особи в королівстві.

Король Клавдій пропонує принцу і Лаерту влаштувати товариський поєдинок на знак примирення. При цьому він підмовляє Лаерта змастити рапіру отрутою. Під час поєдинку Лаерт ранить Гамлета (фактично стаючи його вбивцею), проте потім противники випадково міняються рапірами, і Лаерт отримує поранення власним отруєним клинком. Тільки близькість власної смерті, свідомість того, що сам він опинився жертвою підступності Клавдія, змушує його сказати правду і примиряється з Гамлетом.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы