Войти
Закрыть

Урок узагальнення до розділу 3 «Європейське суспільство і держави в Х—XV ст.»

7 Клас , Всесвітня історія 7 клас Щупак, Бурлака 2020

 

Зверніть увагу!!!
 
Ви переглядаєте матеріал до підручника "Всесвітня історія 7 клас Щупак, Бурлака 2020", якщо раптом вам потрібні ВІДПОВІДІ до цієї теми:
 
 

§ 21. Урок узагальнення до розділу 3 «Європейське суспільство і держави в Х—XV ст.»

1. ЗАКОДОВАНА ІСТОРІЯ

Усно заповніть пропуски в уривках історичних текстів. Утворіть логічні пари із назв країн (закодовані в ребусах) і фрагментів текстів.

А У травні 1215 р. король підписав ____, яка обмежувала владу короля. Найважливішою в документі була стаття 39, яка фактично захищала ____ людини.

Б У ХІ—ХІІ ст. ____ міста стали самоправними комунами, які очолювали виборні консули (радники). У ____ та ____ влада належала не консулам, а ____, якого обирали довічно. У XIII—XV ст. ____ республіки почали боротьбу за оволодіння ____ шляхами.

В У 787 р. ____ з'явилися біля берегів Північно-Східної Англії. Відтоді понад три століття вони нападали на Британію та інші країни Європи. Ці події ввійшли в історію як «____». Їхні кораблі — ____ — вміщали до сотні осіб кожний.

Г У ____ р. Філіпп IV, щоб заручитися підтримкою представників різних станів суспільства в боротьбі проти Папи Боніфація VIII, уперше скликав Генеральні ____. До них входили представники духівництва, ____ і ____.

Д Тільки наприкінці XV ст. настав останній етап в об'єднанні країни. Відбулося воно завдяки шлюбу двох монархів — ____ та ____. Об'єднавши завдяки шлюбу Арагон з Кастилією у ____ р., монархи зробили важливий крок до створення великої ____ держави.

Е У 962 р. ____ був коронований у Римі як імператор. Так народилася Німецька імперія. У 1157 р., нова імперія була названа ____ імперією німецької нації, яку німецькі правителі представляли як спадкоємицю ____.

2. МЕМ ІЗ ЗАГАДКОЮ

Проаналізуйте історичний мем.

1. Перевірте й поясніть, чи правильною є історична інформація мему.

2. Придумайте власні меми до вивченої теми.

3. ІСТОРИЧНІ ПАЗЛИ

Розгадайте історичні пазли та виконайте завдання.

1. Яким історичним подіям присвячені пазли?

2. Чи всі елементи пазлів розташовані правильно?

3. Об'єднайтеся з однокласниками/однокласницями у творчі групи та складіть власні пазли (на вибір) до історії вікінгів, Столітньої війни, Реконкісти, торговельних республік Італії, Священної Римської імперії, війни Червоної і Білої троянд.

4. ЩО МИ ЗНАЄМО З ТЕМИ

Перевірте, як ви засвоїли матеріал теми за допомогою онлайн-тесту. Для виконання завдання перейдіть за посиланням:

https://cutt.ly/eyjlKZ1

або скористайтеся смартфоном — зчитайте QR-код.

Бажаємо успіху та високих балів!

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "Всесвітня історія 7 клас Щупак, Бурлака 2020", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Зверніть увагу!!!
 
Ви переглядаєте матеріал до підручника "Всесвітня історія 7 клас Щупак, Бурлака 2020", якщо раптом вам потрібні ВІДПОВІДІ до цієї теми:
 
 

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду