Войти
Закрыть

Узагальнення за розділом VI. Східний світ у XVI—XVIII ст.

8 Клас , Всесвітня історія 8 клас Гісем, Мартинюк 2021 (поглиблене вивчення)

 

Узагальнення за розділом VI. Східний світ у XVI—XVIII ст.

1. Складіть таблицю подій, які ви вважаєте найважливішими в розвитку Китаю, Японії, Індії, Персії Раннього Нового часу. Поясніть свій вибір.

2. Об’єднайтесь у дві-три команди та проведіть конкурс знавців термінів і понять розділу.

Рекомендований перелік термінів і понять: самураї, сьогунат, політика самоізоляції, синтоїзм, мініатюра, каліграфія.

Яструб на сосні. Японський малюнок на шовку. Художник Кано Ейтоку. XVI ст.

Перська книжкова мініатюра XVII ст.

3. Складіть історичний портрет: Токугави Ієясу, Аббаса I, Бабура, Акбара (на вибір). Скористайтеся відповідним планом-схемою в додатках до підручника (с. 227).

4. Виконайте завдання за історичною картою: 1) укажіть події, які привели до створення держави Великих Моголів в Індії та встановлення династії Цин у Китаї; 2) укажіть території, на які поширювалася влада династії Сефевидів; 3) укажіть державу, яку намагався підкорити правитель Японії Тойотомі Хідейосі.

5. Об’єднайтеся в малі групи та проведіть гру «Чотири зупинки».

Правила гри. Кожна група отримує завдання розповісти, що вона побачила на визначених чотирьох зупинках казкової машини часу, яка перенесла їх до XVI—XVIII ст.: 1) захоплення маньчжурами Пекіна; 2) прибуття європейців у Японію; 3) захоплення Бабуром Делі; 4) прибуття в Індію купців Ост-Індської компанії.

6. Об’єднайтеся в команди та проведіть гру «Історія з географією».

Правила гри. Учні та учениці по черзі називають історико-географічні назви, які зустрічалися в розділі, а також указують подію, яка з ними пов’язана.

7. Проведіть гру «Снігова куля».

Правила гри. У грі беруть участь декілька учнів та учениць. Один(-на) із них називає історичну особу, пам’ятку, поняття тощо за вивченим розділом. Це слово повторює інший(-а) учень/учениця та називає своє слово. Кожен наступний гравець називає вже озвучені слова й додає нове. Зрештою утворюється довгий тематичний ланцюжок. Якщо учень/учениця робить помилку або довгу паузу, то вибуває з гри. Перемагає учень/учениця, що наведе найдовший ланцюжок.

8. Охарактеризуйте найважливіші зміни в політичному та соціально-економічному житті країн Сходу в XVI—XVIII ст. Складіть порівняльну таблицю.

9. Назвіть досягнення культури країн Сходу XVI—XVIII ст.

10. Як відбувалося проникнення європейців до Індії та Китаю в XVI—XVIII ст.? Охарактеризуйте цей процес.

Тестові завдання для підготовки до тематичного контролю за розділом VI. Східний світ у XVI—XVIII ст.

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "Всесвітня історія 8 клас Гісем, Мартинюк 2021 (поглиблене вивчення)", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація