Медунка опис

 

Медунка опис на українській мові для дітей допоможе написати твір. Розповідь про медунку кожен може доповнити.

Медунка фото і опис на українській мові

Медунка – один з перших медоносів. Рослина – невисока, від тридцяти до п’ятдесяти сантиметрів. Цю рослину дуже люблять бджоли, а близько ніжних суцвіть часто в’ються метелики. Всіх приваблює яскравий зовнішній вигляд і ароматний медовий запах нагрітої сонцем квітки.

Медунку часто використовують в якості лікарського засобу.

Медунка – рослина нетерпляча. На деревах немає ще листя, а вона, підставивши бочок золотому сонцю, вже розцвіла. Насамперед з’являються квіти рожевого кольору, вони найбільш ароматні, потім квітка стає блакитного відтінку (або фіолетового), в ній стає менше нектару, ніж в рожевій, і, нарешті, стає синью, з мінімальною кількістю нектару.

Листя медунки вміють захищатися від весняних холодів: листочки первоцвіту-медунки покриті спеціальними волосками, і тому здаються трохи шорсткими. Ці особливі волоски, ніби теплий одяг, і оберігають рослину від різких перепадів температур. Деякі види медунки культивуються як садово-паркові рослини.

Розповідь про медунку

Зовсім недавно медунка була широко поширена в змішаних і листяних лісах, а сьогодні вона вже потребує захисту.
Її яскраві квіти з’являються приблизно через десять днів після початку цвітіння мати-й-мачухи. Як і інші проліски, медунка поспішає показати квітки першим комахам-запилювачам. Для гостей вона приготувала смачне частування: рясно виділяються нектар і пилок. Її охоче відвідують бджоли, джмелі.
Медуниця, ніби світлофор, пристосувалася регулювати активність комах. Протягом нетривалого життя квітки медунки неодноразово змінюють своє забарвлення від синього до рожевого або фіолетового. Зміна забарвлення викликала довгі суперечки вчених, поки нарешті не з’ясувалося, що це своєрідний сигнал запилювачам.

Забарвлення у пелюсток медунки визначає спеціальна речовина. Воно змінює свій колір залежно від ступеня кислотності клітинного соку. Після запилення вона збільшується. Рожеві квіти заздалегідь попереджають комах, що частування закінчилося і шукати в цьому місці їжу немає сенсу.

Власний опис квітки медунки Ви можете залишити в коментарях, щоб допомогти своїм одноліткам.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы