Що таке женьшень?

 

Опис женьшень розповість що таке женьшень, як виглядає женьшень і як цвіте женьшень.

Що таке женьшень?

Женьше́нь — це багаторічна трав’яниста рослина родини аралієвих. Женьшень росте поодиноко, зрідка невеликими групами у тінистих лісах. Ця рослина може рости до 100 років.

Цю рослину називають «коренем життя». Вона є дуже рідкісною і носить звучну назву женьшень. Овіяна великою кількістю легенд, ця рослина несе в собі багато користі. Вважається, що вона є причиною зцілення багатьох недуг, сприяє омолодженню організму, його зміцненню і доданню бадьорості і сили.

У природі цю рослину зустріти нелегко. Цвіте вона у змішаних хвойних і широколистяних лісах. Зустрічається в північній частині Кореї, на Далекому Сході та на північному сході Китаю. Відрізняється женьшень своїм довгим розвитком. Його насіння, після попадання на землю, проростуть тільки на другий рік. Стебло і листя, з’являться через 8-10 років.

Женьшень має пряме і тонке стебло, висота якого досягає 80 см). На верхівці стебла розвивається кільце з 2—5 пальчастороздільних листків. Квітки — двостатеві, дрібні, блідо-зелені, зібрані в зонтик, що міститься в квітконосі заввишки до 25 см.

В осінній сезон дозрівають плоди женьшеня – світло-червоні кістянки.

Восени листя, квіти і стебло опадають. Стабільними залишаються кореневище і корінь. Вік рослини можна визначити по рубцях, які залишає опале листя. Іноді їх кількість досягає до 200 відміток.

Корінь женьшеню має своєрідну форму, що нагадує людську фігуру. Він втягується всередину і може перебувати в такому положенні протягом довгих років.

Відомий женьшень завдяки величезній користі для здоров’я людини. У ньому виявлено велику кількість корисних біохімічних елементів. Цей склад унікальний. Він служить причиною цілющих властивостей від великої кількості хвороб. Його можна застосовувати при всіх відомих захворюваннях. Через свої лікувальні властивості, рослина стала дуже популярною. У Китаї ще в давнину культивували женьшень і вирощували на плантаціях. За нею «полювали» лікарі і прості люди, в результаті, вона стала рідкісною. Сьогодні женьшень занесений до Червоної книги.

Автор – Гнатюк Юлія

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы