Твір-опис Хотинської фортеці

 

Твір-опис Хотинської фортеці в художньому стилі чи науковому Ви можете написати використовуючи поданий варіант.

Опис Хотинської фортеці

Кажуть, що історичні архітектурні пам’ятки на своєму віку бачили чимало баталій. Чим старіша споруда, тим більше таємниць зберігає вона у своїх стінах. І можна багато цікавого почути від цих стін, якщо вміти слухати.

Перлиною Буковинського краю вважають Хотинську фортецю. Ви тільки уявіть, що історія фортеці починається ще в тринадцятому столітті. За цей час її безліч разів руйнували, знищували. Але міцні стіни знову виростали на пагорбі, обороняючи рідне місто.

На сьогодні це місце для туристів, які бажають поринути в історію України, насолодитися її краєвидами. На жаль, до наших часів зберігся лише сам замок. Кремезна фортеця розташована на високому пагорбі. Тому її з легкістю можна побачити з різних куточків міста. Стіни укріплені п’ятьма вежами, сполучені між собою бойовим коридором. Одна із веж має браму, до якої підведений дерев’яний міст.

Хотинська фортеця стала державним історико-культурним заповідником. Її зараховують до семи чудес України. Справді, має ця споруда щось таємниче, незвідане, навіть стіни зберігають дух стародавніх легенд. Кажуть, що в цих місцях заховано безцінні скарби. І, можливо, колись їх нарешті знайдуть.

Красується фортеця над Дністром у таких відомих кінострічках, як «Захар Беркут», «Три мушкетери» і «Тарас Бульба». А величні мури та мальовничі краєвиди яскраво передають історичні події, які захоплюють, вражають і надихають.

Художній опис Хотинської фортеці Ви можете розширити чи надіслати власний через форму коментарів.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы