Павич художній опис птаха

 

Опис павича для дітей допоможе написати твір про цього неймовірного птаха. Опис павича можна доповнити цікавими фактами.

Павич художній опис птаха

Найкрасивішими птахами в природі вважаються павичі. У це важко повірити, але вони близькі родичі курей. Неймовірний вигляд павичів дивує і викликає захоплення.
Птахи відносяться до родини Фазанових, ряду куроподібних. При цьому вони найбільші представники цього виду.

Довжина павичів – 125 см, а прекрасний хвіст має довжину 120-150 см. Птахи мають вагу до 4,5 кг.

Унікальне оперення цих створінь. Цікавим є той факт, що найбільш яскраве забарвлення мають самці. Голова і шия насиченого синього відтінку, а спина – золотиста з зеленуватим відливом, крила – яскраво-помаранчеві. Ось таке різноманіття барв. Самки не настільки строкаті, в основному у них темно-буре забарвлення.

Голову птаха прикрашає витончений чубчик. Для самця особливо характерні надзвичайно розвинені верхні криючі пера, які утворюють те, що в ужитку зветься «хвостом» павича. Цей розкішний «хвіст» і блискуче пір’я, в якому поєднуються сині, зелені та руді тони, створили павичеві славу найвродливішої птиці серед куриних.

Саме хвіст птаха привертає до себе загальну увагу і надає птахам розкішного вигляду. Кожне перо прикрашене візерунком у вигляді вічка. У павичів довгі лапки, які за формою нагадують курячі. Шия теж довга. Дзьоб короткий. Очі досить великі.

У дикій природі павичі живуть в Пакистані, Індії і на Шрі-Ланці. Вони вибирають лісові зони або зарості чагарників. В основному ж, їх тримають в заповідниках і зоопарках.

Звуки, які видають ці птахи, схожі на різкий крик.

Харчуються павичі зерновими культурами. При цьому вони можуть завдавати шкоди сільському господарству. У пошуках їжі їм властиво робити набіги на поля.

За характером ці птахи полохливі. Ніч воліють проводити на високих деревах.

Шлюбний сезон і розмноження у павичів проходить з квітня до вересня. Самці заводять собі гарем.

Самки відкладають яйця в кількості від 1 до 5 штук. Після того, як пташенята з’являються на світ, вони три роки зростають і розвиваються.

В дикій природі павичі живуть близько 20 років.

У природнихх умоваз у цих птахів є вороги. Вони можуть бути здобиччю леопардів та інших хижих звірів.

Павичі завжди уособлюють достаток, аристократію. Тому їх тримали в приватних придворних садах і парках. Їх пір’я служили прикрасою для інтер’єру та одягу. Гурмани люблять вживати м’ясо молодих павичів, це недешевий делікатес.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы