Опис океану

 

Опис океану на українській мові в художньому чи науковому стилі допоможе написати твір та підготуватися до уроку.

Опис океану художній

Океан, мабуть, найзагадковіше місце у світі. Хто знає, які таємниці покриває собою морська вода… Що криється на дні морському?

Океан надзвичайно красивий. Вражає він нетільки своїми хвилями, що відчайдушно кидаються на скелі, а і своїм підводним світом. Як цікаво побачити риф, чи жителів водних просторів! Про це можна розповідати ціле життя…

Він окутаний легендами і розповідями про його красу, про темно-сині хвилі, що шепочуть нам казки, про кораблі з білими вітрилами і про піратів, що йшли по слідам їхнім…

Тому океан-чудове місце, на березі якого мріє опинитися кожна людина!

Опис океану в науковому стилі

У світі існує п’ять океанів. Це Тихий океан, Атлантичний, Північний Льодовитий, Південний і Індійський.

Перший з них знаходиться на сході, другий – на заході від нас, Північний Льодовитий океан майже повністю займає полярні простори півночі. А широкі води Індійського океану розкинулися на півдні. Назва його відповідає розташуванню. Води цього океану омивають береги великого Індійського півострова. А ще – півострова Індокитай.

Раніше вважалося, що на планеті всього чотири океани. Нещодавно вчені погодилися визнати ще Південний океан. Він оточує засніжені землі Антарктики. На думку різних вчених в нашому світі існує чотири або п’ять океанів. Всі вони зберігають безцінні природні світи: царство риб, морських тварин і рослин.

Який він, світ океану? Це простір для медуз, що світяться, граціозних морських тюленів, небезпечних електричних скатів і акул. А також для інших риб-хижаків, які ховаються на дні океану і з роками набувають величезних розмірів.

Люди не можуть довго перебувати у воді, тому дістатися підводних глибин і жити там вони теж не в силах. Але засмітити океан люди можуть: чимало побутового сміття плаває світовими водами. Океанічні простори потрібно старанно берегти. Океани підтримують можливість повноцінного життя на всій планеті.

Світовий океан займає більшу частину нашої Землі. Менше третини всієї площі планети припадає на сушу. В океанах живе безліч живих істот. Це молюски, черепахи, морські зірки і їжаки, інші риби. Там живуть навіть ссавці: моржі, морські леви і кити. Кити і кашалоти – найбільші за розмірами мешканці океанів.

Мої улюблені океанські істоти – коралові рибки. Вони снують серед чудових коралових рифів, які нагадують маленькі замки. Рибки ці світяться неоном, радують очі різними яскравими кольорами.

Дуже важливо, щоб вода наших океанів залишалася чистою і прозорою, як в стародавні часи. Або ж мала можливість очищатися і відновлюватися.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы