Опис лисиці

 

Опис лисиці на українській мові для дітей допоможе написати твір та підготуватися до уроку. Також Ви можете використати доповідь про лисицю та цікаві факти.

 

Опис лисички на українській мові

Твір-опис лисиці

Лисиця – красива тварина. Тіло її вкрите густою рудою шерстю. У лисиці розкішний пухнастий хвіст. У неї короткі ноги і гостра мордочка. Очі у лисиці ніби намистинками, світяться хитрим вогнем.

Живе вона в покинутих нірках ховрахів і борсуків. Харчується лисиця мишами, зайцями. Іноді може навідатися до людей, щоб вкрасти курку чи невелику гусочку.

Бігає лисиця дуже швидко. Від ворогів вона тікає зигзагами.

Лисиця є героєм багатьох казок, де вона виконує не дуже позитивну роль – краде курей, хитрує, полює на птахів і т.д.

Опис лисиці в художньому стилі

Лисиці подобається всюди – в полі, в лісі, на лузі. Переплутати її з іншою твариною неможливо. Ну, скажіть, у кого ще є така густа руда шубка і довгий пухнастий хвіст з білою цяткою на кінці?

Лисиця – велика модниця. Шуб у неї дві – зимова і літня. Причому зимова – набагато тепліше: хутро у неї густіше і довше, ніж у літній.
Слух у цього звіра – чудовий. Взимку лисиця уважно прислухається до різних звуків і безпомилково визначає, де під снігом сховалася миша. Лисиця тут же розгрібає сніг і наздоганяє здобич.

Лисиця – типовий хижак. У літню пору раціон лисиці становлять жаби, дрібні пташки, тваринки. А вже внадиться бігати на ферму – бережися! Буде тягати курочок та півників.

Лиса, готуючись вивести дитинчат, стає справжнім будівельником. Вона риє довгі нори з декількома виходами. Але іноді лисиця лінується і користується чужою норою, тією, що викопав борсук або інший який звір.

Тато-лис і мама-лисичка – турботливі батьки. Самець піклується про самку з дитинчатами.

Твір-опис лисиці у науковому стилі

Лисиця – один із хижих звірів України. Вона широко розповсюджена по всій її території.Як і вовк, лисиця належить до родини собачих. Своїм зовнішнім виглядом лисиця справді нагадує собаку. Проте від собаки лисиця відрізняється характерними ознаками. Вона має міцні й жилаві ноги, що дозволяє їй робити раптові довгі стрибки. У стрибках їй допомагає пухнастий хвіст, який перевищує половину довжини тіла. Завдяки цим особливостям лисиця не поступається життєздатністю набагато сильнішим за неї хижакам.Лисиця – обережний звір із прекрасно розвиненим нюхом і гострим зором. Живиться вона переважно ссавцями від молодих зайців до телят козулі. Особливо багато добуває лисиця дрібних гризунів.

Опис лисички для 2 та 3 класу

Варіант 1. Лисиця – досить красива тварина. У неї руденька шубка і такий же рудий хвіст. Хвіст у лисиці пухнастий і розкішний. Хвіст потрібен господині не тільки для краси. Вона замітає ним свої сліди.

Варіант 2 Руда лисиця живе в лісі. Це малий звірок, але хижий. Лисиця – хитрюга. Вона полює на зайців, ловить мишей. А саму лисицю мисливцям впіймати важко. Вона замітає сліди своїм пухнастим хвостом.

Варіант 3 Хитра лисиця живе в лісовій норі. Лисиця – справжня красуня. Її хутро має яскраво-рудий колір. Тому мисливці прагнуть здобути шкуру лисиці на шубу або на комір. Але лисиця вміє сховатися. Вона заплутує сліди так, що мисливцям важко знайти її в лісі.

Варіант 4 Лисичка – хижачка. Вона досить хитра. Лисиця ловить мишей і зайців. Але вона вміє поживитися і у людини. У ніч лисиця приходить в село і тихо проникає в курник. Вона краде курей і забирає їх з собою в ліс.

Варіант 5 Колись у лісі я бачив лисицю. Але вона була не рудувата, а якась коричнева. Це сталося на природі, біля вогнища. Лисиця і справді хитра. Вона сховалася за деревом і чекала, коли всі підуть спати в намети. Якщо хтось підходив до неї зблизька, вона непомітно розчинялася в темряві. Вночі лисиця обшукала все біля вогнища, поїла кісточки і залишки шашликів. Напевно, вона пішла в ліс задоволена.

Власний опис лисиці в художньому чи науковому стилі Ви можете лишати в формі коментарів, щоб допомогти своїм одноліткам.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы