Опис синички на українській

 

Синичка опис на українській мові знадобиться дітям, щоб скласти розповідь про синичку та підготуватися до уроку.

 

Синичка опис українською

Синиця – невелика пташка, звичайний мешканець міст і селищ взимку. Яскраве оперення цих птахів радує око взимку. В довгі зимові ночі зграйки синиць ховаються в укриття (дупла, щілини будинків) і сплять, тісно притулившись один до одного, утворивши пухнасту кульку з якої стирчать хвости. Така ночівля допомагає економити тепло.

Синичка має досить яскраве оперення. Серед інших птахів виділяється насамперед яскраво-жовтим черевцем з «краваткою». Голова і шия синиці чорного кольору, в очі кидаються її білі щоки та оливкова спина. Її жовту грудку, завжди помітно на снігу.

Дзьобик у неї теж невеликий. Взимку насипавши насіння в годівницю, дуже цікаво спостерігати, як ці кумедні пташки їдять. Синички – милі, забавні і красиві птахи.

Опис синиці 3 клас

Синиці – прекрасні і дуже красиві птахи. Одні з небагатьох птахів, які не відлітають на зиму в пошуках тепла. Синиці зимують разом з нами. Мають дуже красиве оперення. Їх жовта грудка відома всім. Влітку вони живуть в лісі, годуються різними комахами. А ось на зиму перебираються в місто. Саме для них і для снігурів вішають годівниці на деревах. Вони не бояться жити по сусідству з людьми. Скільки разів в дитинстві я чула стукіт у віконце. Виглядаю, а це синичка в віконце клювиком стукає. Насиплю їй хлібних крихт на підвіконня і вона їх всі склює. Багато віршів для дітей написано про синичок!

Пташка синичка опис

Синичка сиділа на тонесенькій гілочці, яка схилилася від її ваги. Була вона трошки схожа на горобчика, але у неї ошатна жовта сорочка, чорний галстук, зеленувата спинка, яскраво-білі щічки, чорна шапочка. Оченята чорні, жваві. Як співала, злегка пишалася собою, трішки, підняла крильця, широко відкрила тонкий дзьобик, у якому, ніби сердечко в дзвонику, бився гострий язичок.
Причепившись до гілочки вона може провисати вниз головою. Це можливо тому, що у неї довгі кігті на лапках. Гострим довгим дзьобом синиця дістає з тріщин на деревах для себе їжу: комах-шкідників та різних черв’ячків. А взимку вони їдять насіння. Гнізда влаштовують у дуплах. А коли синичка співає, то трішки підіймає крильця, широко відкриває дзьобик і тремтить своїм крихітним тільцем.

Опис синички 2 клас

Синичка — це невеличка за розміром пташка. Голівка в неї чорна. А оченята жваві, наче вуглинки. Дзьобик маленький, гостренький. Спинка у пташки зеленкувата. Крила вкриті білими та синіми смужками, а грудка у синички жовтенька. Ніжки тоненькі, з гострими кігтиками. Хвостик — ніби трикутник. Синичка — дуже гарна пташка.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы