Опис кролика

 

Часом постає необхідність у написані твору про тварину кролик. Метою даного матеріалу є надання необхідної інформації для можливості опис кролика на українській мові самостійно, використовуючи матеріал з поданого тексту нижче.

Опис кролика

Кролики – це тварини, яких сьогодні важко уявити дикими. Нині вони вирощуються кролівниками в спеціальних умовах. Серед порід, виведених в результаті одомашнювання кроликів, можна умовно виділити кілька напрямків – м’ясні, пухові, м’ясо- шкіряні види. Це так звана «господарська » класифікація кроликів, оскільки наукової класифікації порід поки ще не розроблено. Для утримання в домашніх умовах виводяться також спеціальні декоративні породи. Свійськими тваринами кролики стали близько 1000 років тому, що за мірками природи не так вже багато. Їх спільним предком є дикий європейський кролик. Кролик належить до роду ссавців із сімейства зайців, проте на відміну від зайців маленькі кроленята народжуються сліпими і без шерстки. Дикі кролики ростять своє потомство переважно в норах, і в цьому теж полягає їх основна відмінність від зайців. Приручити цих милих тварин при бажанні дуже просто, достатньо регулярно виявляти до них увагу.

Породи кролика, на сьогоднішній момент, в світі обчислюють приблизно шістдесятьма найменуваннями. Усіх цих різних тваринок ділять на групи за величиною (масою) тіла, довжині волоса або переважаючою продуктивністю.

За середньою величиною тварин різні породи ділять на великі (маса дорослої особини більше 6 кг, наприклад , найбільший в світі кроль породи фландр, або бельгійський велетень), середні (3-6 кг, наприклад віденський блакитний), дрібні ( 2-3 , 25 кг, наприклад, російська горностаєвий ) і карликові (близько 1 кг, наприклад карликовий кроль ).

За характером волосяного покриву різні породи домашніх кролів поділяють на нормальношерстних ( сірий велетень, радянська шиншила), короткошерсті ( рекси) і довгошерсті ( ангорський кроль, кроль лисиця).

У нормальношерстних порід кролів довжина, товщина та склад шерсті такі ж, як і дикого, шерсть щільно прилягає до тіла, її довжина – різна приблизно 25-35 мм. У короткошерстих кролів шерсть тонка, довжиною 19-24 мм, з укороченою остю, волосяний покрив перпендикулярний поверхні тіла. У довгошерстих порід кролів довжина волосся перевищує 60 мм.

У напрямку продуктивності різні породи поділяють на хутряні, що відрізняються густим волосяним покривом високої якості ( білий велетень, метелик), пухові, що характеризуються різною тонкою і довгою шерстю з мінімальним вмістом остьовіволосся ( ангорський пухової кролик ), м’ясні, що відрізняються швидким зростанням, добре розвиненою мускулатурою і високим забійним виходом ( каліфорнійський кроль, великий Мардер) , породи різної комбінованої продуктивності – мясошкуркових, що дають високоякісні м’ясо і шкурки (гавань), спортивні породи кроликів, яких розводять заради задоволення і для показу на виставках, сюди відносяться всі карликові породи – японський кроль, англійська баран, різні метелики та інші. Різні породи кроликів.

Понад шістдесят порід кроликів відомих у всьому світі, в процесі діяльності, “створила” людина. З них можна виділити 6-7 порід акліматизація яких пройшла найбільш легко для нашої країни. З часом розвитку кролівництва критерії оцінки господарських якостей різних порід змінювалися, однак, як і сьогодні, більшу перевагу завжди віддавалася критерієм кількості і якості м’яса кролика.

Тепер ви зможете використовуючи дану статтю зробити власний твір опис про кролика.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы