Науковий опис кота

 

Кіт — улюбленець багатьох сімей і часто є повноцінним членом цих родин. Тому так часто на домашнє завдання дають описати кота та його звички в художньому стилі або надати науковий опис кота. В даній статті надаємо вам варіант тексту опис про кота в науковому стилі.

Науковий опис кота

Кішка, або домашня кішка (лат. Felis silvestris catus) – домашня тварина, одна з найбільш популярних (поряд з собакою) « тварин-компаньйонів» людини. З зоологічної точки зору, домашня кішка – ссавець сімейства котячих загону хижих. Цінується людиною за здатність полювати на гризунів і інших домашніх шкідників протягом ось вже 10 000 років.

З точки зору сучасної біологічної систематики домашня кішка ( Felis silvestris catus) – підвид лісової кішки ( Felis silvestris). Раніше домашню кішку нерідко розглядали як окремий біологічний вид. В даний час в світі налічується близько 600 млн домашніх кішок.

Середня довжина тіла кішки без хвоста 60 см, довжина хвоста 25-35 см. Як правило, самки менше самців, як і у інших ссавців. Вага середньої здорової кішки становить 2,5-6,5 кг, але зустрічаються і більші екземпляри, вага яких досягає 7-9 кг. На даний момент нараховується близько 200 порід кішок, від довгошерстих ( перська кішка) до позбавлених шерсті ( сфінкси), визнаних і зареєстрованих різними організаціями.

Одомашнення кішки відбулося приблизно 9500 років тому на Близькому Сході в районі Родючого півмісяця, де зародилися і розташовувалися найдавніші людські цивілізації. Одомашнення кішки почалося при переході людини до осілого способу життя і з початком розвитку землеробства, коли з’явилися надлишки їжі, і виникла необхідність їх збереження та захисту від гризунів. Хоча дрібні дикі кішки різних підвидів можуть схрещуватися між собою і давати потомство, результати генетичних досліджень показали, що у філогенезі домашньої кішки інші підвиди дрібних диких котячих крім дикої близькосхідної (лівійської чи інакше нубійської) кішки участь не брали.

Середовищем існування кішки, як домашньої тварини, є житло людини. Залежно від умов утримання, обраних для кішки її господарем, кішки діляться на тих, які ніколи не покидають житло людини, і тих, які мають доступ за межі будинку. І якщо другий спосіб утримання можливий у сільській місцевості, то в умовах міста не можна дозволяти кішці гуляти самостійно, перш за все, щоб уникнути можливості зараження інфекційними захворюваннями, а також збільшенням ризику нещасних випадків.

У північних широтах домашні кішки люблять спати, гріючись під променями сонця, причому починають відчувати дискомфорт, коли температура поверхні шкіри досягає позначки в 52 ° C. Разом з тим домашні кішки погано переносять постійну спеку, а повністю білі кішки та коти з білими вухами схильні до ракових захворювань більшою мірою, ніж їх більш темні побратими.

Кішки добре почувають себе в помірному кліматі, але не у всіх умовах – погано переносять туман, дощ і сніг. Більшість кішок не люблять купання у воді, за винятком деяких порід (наприклад, турецька ван, бенгальські кішки, курильські бобтейли). Однак м’язовий апарат кішки робить її хорошим плавцем, а вмінню плавати навчає кошенят кішка -мати, якщо сама це вміє.

Сподіваємось дана твір на тему опис кота науковому стилі допоміг вам при написані власного наукового опису кота.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы