Художній опис зозулі

 

Художній опис зозулі можна написати використовуючи поданий варіант.

Художній опис зозулі

Майже всі знають хто така зозуля. Та мало хто знає, як вона виглядає.

Зозуля – добре відома пташка на теренах України. Прогулюючись лісом, ви неодноразово чули тихе «ку-ку». «Зозуле, зозуле, скільки мені років» – часто вимовляємо такі слова. Та як же виглядає ця таємнича пташка?

Зозуля чималого розміру, дещо схожа на дикого голуба. Іноді розмах її крил може досягати п’ятдесяти сантиметрів. Та попри свою велич, пташка дуже мало важить: близько ста тридцяти грамів. Вона має сильні крила й міцні, хоч і короткі, лапи. Самки та самці відрізняються навіть за забарвленням. Зазвичай у самок рудіше пір’я, голова та груди світло-сірі з чорними смужками. Самці ж мають темно-сірий колір із темними смугами. Дзьоб у них темний, а ніжки – жовтогарячі. Зозулі дуже полюбляють ласувати різноманітними комашками.

Та в народі зозуля має погану репутацію. Кажуть, що гіршої матері серед птахів не знайти. Замість того, щоб будувати власне гніздо, вона знаходить чуже. І поки батьки пташенят відсутні, викидає одне яйце й замість нього підкладає своє. Маленьке зозуленя вилуплюється найперше. І його складно відрізнити від решти малят. Тому майбутнім батькам доведеться нелегко полювати, щоб прогодувати прожерливого підкидька.

Отака от вона – гарна, красива, але така хитра зозуля.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы