Бурий ведмідь опис для дітей

 

Опис бурого ведмедя для дітей в художньому чи науковому стилі Ви можете написати використовуючи поданий варіант.

Бурий ведмідь: опис для дітей

Коли ми малюємо в уяві ведмедя, одразу спадає на думку кремезна тварина. І хоч у казках він, як правило, позитивний герой, та не варто забувати, що це справжній хижак.

Ноги у ведмедя товсті, голова масивна з невеликими вухами і очима. Шерсть у тварини густа і гладка, буро-коричневого кольору. Одним ударом яких він здатен убити навіть сильнішого за себе. Великі міцні кігті на всіх лапах допомагають ловити здобич. Ведмідь полюбляє комах, рибу, полює на косуль і оленів. Рідше харчується травою, горіхами, різноманітними ягодами.

Ведмідь – грізний мешканець лісів. Справді, одним тільки поглядом він здатен звалити свого ворога наповал. А гучне ревіння тільки підкреслює могутність і велич звіра. Ведмідь має тепле хутро, яке дозволяє витримати найлютіші морози. На зиму тварина підготовлює свій барліг: збирає гілки й мох. Обов’язково готує й тіло, наїдаючи жирову масу. Кажуть, що будити ведмедя не варто, це небезпечно для життя.

Також саме взимку народжується молодняк. Маленькі ведмедики милі та пухнасті. Саме мати вчить їх полювати й лазити по деревах. І боронь Боже чіпати її в цей момент.

Разом із тим, ведмідь – символ мудрості. В усіх історіях він виступає мудрим посередником. Напевно, це через могутню зовнішність. Але попри позитивні якості, зустрічати ведмедя віч-на-віч не варто.

Бурий ведмідь науковий опис

Зовнішність хижака цього виду типова для всіх представників ведмежого сімейства: потужний, досить високий в холці тулуб, масивна голова з досить маленькими вухами і очима, короткий, ледь помітний хвіст, і великі лапи з дуже потужними кігтями.

Довжина тіла хижака може коливатися від 1,2 до 3 метрів, а вага ведмедя варіюється від 40 кг до тонни. Потужні щелепи дозволяють легко розгризати як рослинну, так і м’ясну їжу. Кінцівки досить короткі і злегка зігнуті. Тому ведмідь ходить, похитуючись з боку в бік, і спирається на всю ступню.

Швидкість ведмедя в моменти небезпеки може досягати 50 км /год. За допомогою великих і гострих кігтів ці тварини добувають з-під землі їжу, розривають здобич і видираються на дерева.

Ведмеді не відрізняються гострим зором і добре розвиненим слухом. Це компенсується чудовим нюхом. Іноді тварини встають на задні лапи, щоб за допомогою нюху отримати інформацію про навколишнє оточення.

Тулуб бурого ведмедя покритий густою шерстю з коричневим, рудуватим забарвленням, яке варіюється від місця проживання «клишоногого». У ведмежат-малюків часто є великі світлі підпалини на грудях або в області шиї, правда, з віком ці мітки зникають.

Тривалість життя ведмедя може досягати 45 років.

“Бурий ведмідь” короткий опис написаний Вами можна додати через форму коментарів, щоб допомогти іншим.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы