Твір опис «Хмара»

 

Скласти текст опис на тему “Хмара” Ви можете використовуючи подані варіанти.

Твір-опис на тему: «Хмара»

Напевно, кожному із нас подобається спостерігати, як тече вода, горить вогонь і…пливуть у небі хмари. Ці маленькі пухкі клаптики щоразу змушують відволіктись хоч на хвилину й підняти голову догори.

Повіє легенький вітерець і на блакитному тлі з’являються вони – легкі, білосніжні, кумедні. Пливуть собі хмаринки, мов хвильки. Коли я була малою, то думала, що це солодка вата, яка грається зі мною, утворюючи різні образи тваринок. А на що схожі хмари?

Здається, звичайна собі хмаринка, такі собі елементи з водяної пари. Та якщо добре придивитися, то можна побачити і дракона, і африканського слоника, і корабель з повітряними вітрилами, які несуть його у незвідані світи. Вони ніби розірвані шматочки чогось великого, таємничого. І не можуть уже поєднатися, зустрітися. А ми так і не дізнаємось, що то було з самого початку.

Хмаринки завжди вісники гарної погоди. Адже, як відомо, що після похмурої погоди обов’язково вигляне яскраве сонечко. А коли настане зима, то хмарки струсять свої білосніжні мішечки і навколо полетять білі мухи. Вкриють вони дахи будинків, ліси, поля, галявини. Тому хмари мають дуже важливу роль як основа вологи в природі. Влітку захищають від пекучого сонця, а взимку – від переохолодження.

Тому, якщо вам стане сумно чи самотньо, просто відволічіться від проблем, підійміть голову, роздивіться хмарки, небо і помрійте. Уявіть навколо себе казку з лицарями й принцесами. Не соромтесь, адже всі ми діти в душі.

Опис неба в художньому стилі

Досить часто у дорослих не вистачає часу на спостереження. Але досить подивитися на небо, як уява намалює справжні образи. Кожна хмарка зовсім не схожа на інші. Придивись. Можна побачити страшного дракона або кумедного дракончика, маленького песика, серце або величезний пиратський корабель, що мчить на вітрилах, повільну черепаху або стрімкого оленя.

Блакитне небо заворожє своєю чистотою та красою. На небі, погожого дня, пливуть легкі хмаринки. Але уява намалює і гори, і вівчара з трембітою, і навіть індіанську дівчину у танці. Небо дозволяє дивитися безкінечне кіно, а режисером є саме ти. Це твій фільм, твоя історія

Власний твір опис хмаринки Ви можете залишати в коментарях, щоб допомогти своїм одноліткам.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы