Розповідь про Київ

 

Розповідь про Київ для дітей допоможе підготуватися до уроку. Відомості про сучасний Київ Ви можете доповнити цікавими фактами.

Розповідь про Київ

«Як тебе не любити, Києве мій!» – такі слова можна почути і від киянина, і від туриста, і навіть від людини, яка бачила місто тільки по телевізору. Проте той, хто побував тут одного разу, обов’язково захоче повернутися. Знову прогулятися вуличками, зайти в знайомий скверик чи просто помилуватися Дніпром.

Окрасою столиці, безумовно, є Майдан Незалежності. Місце, яке бачило все: і радість, і свято, і смуток, і навіть кров. Але за весь цей час його шарм, цінність та краса тільки зростають. Хрещатик, який тягнеться аж до площі, по праву вважають вулицею каштанів. Які ж вони прекрасні весняної пори.

Київ – це місто над Дніпром. Немає, певно, більш величної та могутньої ріки. Це прекрасне місце, де можна відпочити, подумати, побути наодинці з собою. Саме з Дніпра відкриваються неповторні панорами на місто, з його кремезними кручами та позолоченими церквами. Їх у Києві дуже багато. Києво-Печерська Лавра, Володимирський собор, Софія Київська, Андріївська церква. До речі, остання красується на схилах старовинної частини Києва – Андріївському узвозі. Також місто славиться зеленими парками, музеями, затишними кав’ярнями.

Сьогодні Київ квітне й розвивається. Він поєднує в собі тисячолітню історію й сучасність. Це серце нашої країни, її гордість і краса. Саме тому видатні місця Києва приваблюють тисячі туристів щороку. Це мистецький та культурний центр нашої країни.

Твір-опис міста Києва в художньому стилі

Київ-столиця України. Це одне з найстаріших міст Європи. У Київі багато цікавих історичних пам’яток, будівель та вулиць. Серед яких-Києво-Печерька Лавра, Золоті ворота, Софіївський собор, Андріївський узвіз та інші.

Київ розташований на живописних берегах ріки Дніпро. Зараз це сучасна європейська столиця з високими хмарочосами і торговими центрами, великою кількістю парків і скверів. Київ багатий музеями і бібліотеками, інститутами та університетами. У місті знаходяться всі центральні органи влади, такі як Верховна Рада, Адміністрація Президента та Кабінет міністрів України.

Театри Києва відомі не тільки в нашій країні. Знаменитий Національний театер опери і балету, театер російської драми імені Лесі Українки, театр імені Івана Франка, Молодий театр цінуються киянами та гостями міста.

Київ знаменитий своїми пам’ятниками. Пам’ятник князю Володимиру в живописному парку на пагорбах Дніпра став символом стародавнього міста.

Центральна вулиця столиці – Хрещатик.На Хрещатику багато прекрасних будівель, фонтанів. Вони формують унікальний архітектурний ансамбль. Навесні, коли цвітуть знамениті київські каштани, тут особлива атмосфера.

Київ – це стародавнє і сучаснне місто, гордість і слава українських людей.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Твори-описи

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0