Опис чорнобривців

 

Опис чорнобривців науковий чи художній Ви можете написати використовуючи поданий варіант.

Твір-опис чорнобривців

«Чорнобривців насіяла мати…» – слова, які, напевно, знає і дорослий, і малий. Це ніжне пісенне послання автор адресував не лише своїй матері, а й усім жінкам-берегиням України. Чорнобривці згадуються не в одній народній пісні. Бо справді, в народі їх вважають символом материнства, отчого дому.

Квіти прикрашають не одне подвір’я, адже є невибагливими до погодних умов. Чорнобривці – це діти сонця, які красуються своїми жовтогарячими голівоньками з клумб і садів. Вони полюбляють гніздиться сім’ями, утворюючи компактний кущ. Тримаються своїми зеленими посіченими рученятами один за одного. Особливо цікавими є самі суцвіття. Мені воно нагадує мініатюрні кошики. А вам? Самі ж пелюстки мають різні відтінки: від яскраво-помаранчевих до багряних.

Особливістю чорнобривців є дещо терпкуватий аромат. Не всім він буде до душі. Але квіти мають неабиякі лікувальні властивості. Не всі знають, що вони допомагають побороти застуду і лікують артрит. Додають чорнобривці також в їжу, як приправу до деяких страв.

І хоч батьківщиною чорнобривців є далеко не Україна, проте вони вже давно стали для нас найріднішими та збагатили культуру.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы