Твір опис дерева 4 клас

 

Текст опис дерева 4 клас може використити, щоб дізнатися все найцікавіше. Опис дерев для дітей можна доповнити цікавими фактами. Дітям про дерева можна розповісти ще в молодших класах.

Твір опис дерева 4 клас

Неможливо собі уявити природний світ без дерев. Вони прикрашають нашу Землю і несуть величезну користь всьому людству. Їх краса досконала. Де б вони не росли, атмосфера з їх присутністю змінюється. Ліс, парк або самотнє дерево – однаково прекрасні.
Дивує і захоплює різноманітність дерев і досконалість їх форм.

Дерева називають легенями планети. Вони зволожують і очищають повітря, створюють прохолоду і тінь. Крім цього вони служать матеріалом у багатьох галузях людського господарства. З них будують будинки, роблять меблі і багато атрибутів людського господарства. Папір теж зроблений з дерев.

Дерева можуть бути дикорослими. Нам знайомі багато з них: дуб, береза, каштан, осика, липа, сосна, тополя, клен, ялина і багато інших. Ці дерева можна зустріти в лісі, в міських парках, у дворах і вздовж доріг.

Дерева також бувають плодоносними. Вони теж можуть рости в лісах і парках. Багато дерев люди культивували, вирощують в садах-городах, на плантаціях. До таких плодових дерев відносяться: абрикос, груша, вишня, яблуня, слива, горобина та інші. На деревах ростуть ягоди і фрукти. Їх можна їсти сирими або готувати з них компоти, варення, джеми, соки і начинку для пирогів.

Якщо розглянути будову дерева. То воно складається з трьох основних частин: крона, стовбур і корінь.
Коренем називають підземну частину. Він витягує з землі вологу і поживні речовини.

Вся надземна частина – це стовбур. Він покритий корою. Його роль – здійснювати передачу харчування кроні.
Розлога крона складається з гілок і листя. Вона розташована в верхній частині дерева.

В основному всі дерева мають зелене забарвлення. Восени їх листя забарвлюється в помаранчеві, жовті та червоні кольори. Вічнозелені дерева – ялина і сосна.

Дерева відрізняються формою, розмірами і листям.

Береза - ніжне дерево. Стовбур її стрункий і красивий. Кора має білий колір з чорними смужками. Гілки дерева красиво нахилені до низу, листя невеликого розміру, з зубчиками по краях. Навесні, під час цвітіння у берези з’являються суцвіття-сережки.

Сосна – високе дерево. Його стовбур прямий і довгий. Крона має розлогі гілки, а замість листя голки, такі ж як у ялини.

Кожне дерево унікальне і несе певну користь.

Автор твору – Гнатюк Юлія

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы