Твір опис про журавля

 

Як виглядає журавель? Короткий опис журавля для дітей допоможе написати власний твір. Опис птаха журавель можна доповнити цікавими фактами.

Твір-опис журавля

Унікальної краси птах – журавель. Науці відомо кілька видів журавлів, які відрізняються і розміром, і кольором оперення.

Витончений птах має зріст 140 см, розмах крил журавля становить два метри. Особливість птахів – витягнутість його форм. Довга і тонка шия, ноги і дзьоб створюють враження особливої витонченості.

У сірих журавлів оперення більшої частини тіла синювато-сіре, що дозволяє птаху маскуватися від ворогів у лісистій місцевості. Спина трохи темніша, а крила і живіт світліші. Закінчення крил чорні. Ноги чорні.

Звуки, які видають журавлі, прийнято називати курликанням. Дзьоб відрізняється силою і прямотою, має довжину 20-30 см.

Журавлі розмірено ходять на своїх сильних довгих ногах, проводячи час у досить глибоких місцях водойм. Красиво виглядають польоти птахів. Вони парять високо, описуючи кола.

Птахи відрізняються розумом і хоробрістю. При цьому вони доброзичливі. Особливістю журавлів є і їх вірність в шлюбі. Не зачіпають вони ніяким чином життєдіяльність інших пернатих. Але журавлі не потерплять сварок в зграї, а порушників спокою карають ударами дзьоба.

Бувають у журавлів і години розваг, під час яких вони виконують своєрідні танці, з підкиданням камінчиків і трісок.

Дуже цікаве видовище – шлюбні танці майбутньої пари. Гніздяться журавлі в заболочених місцевостях. Особливість будови ніг дозволяє їм ходити у в’язкому грунті. Для свого житла вибирають осоку та інші трави. Кладка яєць птахів відбувається в кінці весняного і початок літнього сезонів. Гнізда вони в’ють на землі.
В основному самка відкладає одне або два яйця. Потомство з’являється після закінчення місяця.

Восени птахи збираються у великі зграї і відлітають на зимівлю.
Журавлі харчуються рослинною і тваринною їжею, їдять дрібних гризунів, хробаків, риб і нерідко молоде потомство інших птахів. У холодні пори харчуються рослинною їжею – бульбами водоростей і іншою зеленню. Здобиччю їжі займаються з раннього ранку.

Красиві птахи мають добрий характер і легко приручаються. Для охорони своєї зграї вони виставляють родичів сторожів.
Птахи занесені в Червону книгу.

Автор твору – Гнатюк Юлія

Матеріал надано тільки для публікації на сайті dovidka.biz.ua від 21.01.2020.

Свій твір опис журавля 3 клас може залишити в коментарях, щоб поділитися зі своїми однолітками.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Твори-описи

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0