Опис крокодила 2 клас

 

Крокодил твір-опис для дітей допоможе згадати як виглядає крокодил та які його особливості.

Опис крокодила 2 клас (3 клас)

Крокодил – небезпечна та дивовижна тварина. Своїм зовнішнім виглядом він нагадує давню рептилію. Ця велика тварина може досягати довжини шість і більше метрів. Лише зовнішній вигляд тварини вселяє жах і страх. Тіло крокодила покрите щільною і грубою шкірою. Голова і спина знаходяться під міцним кістковим панциром. Очі тварини розташовані на верхній частині голови.

Коли крокодили визирають з води, то на поверхні водної гладі з’являється голова з очима і ніздрями. Це дозволяє тваринам залишатися непоміченими для інших. Таку поведінку вони демонструють при полюванні за здобиччю. Велика паща крокодила витягнута і в ній розташовано багато гострих зубів. По суші тварина пересувається на чотирьох коротких лапах. Потужний хвіст є загостреним кінцем тулуба.

Молоді крокодили світло-жовті, з чорними смугами і плямами по усьому тілу. У дорослих особин забарвлення темніше, з ясно-коричневими чи сірими ділянками. Черево без смуг, жовте чи біле.

Крокодили – хижаки. Вони становлять велику небезпеку не тільки для тварин, але і для людини.

На передніх лапах крокодила п’ять пальців, а на задніх – чотири. Між собою вони з’єднані перетинкою. Так як тварини багато часу проводять у воді, то такі пристосування їм необхідні для швидкого пересування в ній. Крокодили добре плавають. А по суші вони повзають в основному на череві, як змії, відштовхуючись лапами. При полюванні вони досить швидко бігають, щоб наздогнати здобич.

Хижаки харчуються м’ясом будь-яких тварин, яких можуть осилити. Це може бути навіть зебра або антилопа, що прийшли на водопій.
Крокодили живуть в тропічних країнах. Велику частину часу вони проводять у водоймі. На сушу, вони виходять «погрітися на сонечку», в ранковий і передвечірній час.

Всі крокодили відкладають яйця. Самка шукає зручне місце на суші для кладки. Поки яйця дозрівають, самка перебуває біля них, охороняючи майбутнє потомство. Коли малюки з’являються на світ, вони до півтора років знаходяться поруч з матір’ю. Після трьох років вони починають жити самостійним життям.
Крокодили часто живуть у великих групах родичів.

Крокодили довгожителі. Вони можуть прожити до 100 років.

Сподіваємося, опис крокодила для дітей допоміг вам написати твір. Власні доповнення та зауваження Ви можете доповнити в коментарях.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Твори-описи

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0