Опис квітки незабудки

 

Опис квітки незабудки допоможе написати свій твір по заданому прикладу.

Опис квітки незабудки

Незабудка – невелика трав’яниста рослина, що належить до відділу покритонасінних, класу дводольних, родини шорстколистих (Boraginaceae). Наукова назва Myosоtis походить з грецької й означає “мишаче вухо”. Така назва пов’язана з густим опушенням деяких видів незабудки, яке й нагадує мишачі вушка. В народі ця квітка також має назви «незабудь-мене», «люби-мене-не-покинь», «павині вічка», “пригожниця”, “гарячкова трава”, “горлянка”.
Незабудки — це переважно невеликі однорічні або багаторічні трав’янисті рослини. Висота стебла варіюється у межах 10 — 40 см. Квіти незабутки дрібні. Типовим забарвленням для них є блакитний колір, але іноді можна побачити також рожеві й білі квітки, зібрані в суцвіття. Незабутка має сидячі листки. Квітує ця рослина наприкінці весни й напочатку літа, а саме з травня до середини червня. Незабутка також має плоди — це дрібні трикутно-овальні горішки, блискучі та гладкі. Свою схожість незабутки (їх плоди) зберігають протягом 2—3 років.
Незабудки можна знайти майже в усіх частинах світу: в Європі, Азії, Південній Африці, Америці та Новій Зеландії. Існує близько 50 видів цих квітів. Зазвичай незабудки ростуть в тінистих місцевостях з вологим ґрунтом, на полянах. Але деякі види (наприклад, незабудка болотна) можна зустріти також на берегах боліт, водойм і вздовж струмків.
Цікаві факти:

  • З 1986 р. незбудка вважалась символом Голодомору в українській канадській діаспорі. З початку 1990-х р.р. такого значення набула незабутка й в Україні.
  • Представники масонства носять в петлиці значок незабудки в пам’ять про загиблих в нацистських концтаборах вільних мулярів.
  • Якщо блакитну квітку незабудки болотної потримати над димом сигарети або сигари, квітка змінить свій колір на зелений.
  • Квітка незабудка фіолетового кольору (її стилізоване зображення) є символом заходів, присвячених столітній річниці геноциду вірмен.
Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы