Опис горобця

 

Опис горобця в науковому чи художньому стилі допоможе написати власний твір про горобців.

 

Твір-опис горобця в художньому стилі

А чи звертали ви коли-небудь увагу на горобців? Здавалося б, що звичайні пташки, що живуть в усіх куточках нашої країни.

Як правило, горобця можна знайти біля людської оселі. Ця дуже маленька та прудка пташечка має досить задиркуватий характер. Часто можна побачити амбіційну бійку в горобиній зграї за останнє зернятко або шматочок хліба.

Горобець має маленькі спритні чорні очі, схожі на намистинку. Його дзьоб конічної форми – досить міцний. Це допомагає пташці прудко та надійно схопити свій трофей: чи то комашку, чи зернятко. Забарвлення в горобця сірувате з чорною шийкою й коричневими крильцями, що з легкістю маскує його на деревах. Ніжки птаха – маленькі й тоненькі з ледь помітними крихітними кігтиками. Тому горобці кумедно пересуваються, стрибаючи з гілки на гілку.

Цікаві ці горобці! Правда ж? Цвірінькають собі весело з-під стріх над людськими оселями. І з радістю приймають будь-яке частування.

Художній опис горобця

Горобці – невеликі птахи, які гніздяться біля людських осель. Цвірінькання цих сміливих птахів чути з-під стріхи біля мого вікна.

У горобців міцний конічний дзьоб, короткі крила, довгий хвіст. Маленькі швидкі очі сіренької задиркуватої пташки насторожено поглядають навколо. Вони весело стрибають коротких ніжках, нервово перелітають з гілки на гілку.

Горобці їдять насіння, ягоди, комах. Вони знищують ворогів саду. Я люблю спостерігати за цими маленькими веселими пташками.

Науковий опис горобця

Горобець – дрібний, витончений птах. Довжина тіла горобця 12,5 — 14 см. Верх голови пташки і потилиця каштанового кольору, щоки білі з виразною чорною плямою. Передня частина шиї («нагрудник») теж чорний. Поперек і надхвістя вохристо-бурі. Крила темно-бурі з двома тонкими білими смужками. Черево сірувато-біле.

Дуже схожі на дорослих і молоді птахи, виділяючись декілька блідішим оперенням і менш вираженим малюнком на голові. По землі горобці пересувається стрибками.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы