Опис бобра

 

Опис про бобра допоможе написати власний твір про цю тварину. Опис бобрів можна доповнити цікавими фактами.

Опис бобра для дітей

Бобер – великий гризун. Представники даного виду славляться своїм умінням споруджувати гігантські споруди. Вони будують греблі довжиною близько 12 м (максимум 100 м) і висотою до 2 м, а також прокопують канали для транспортування деревини по воді протяжністю до 500 м. В розмаху проведених будівельних робіт вони лише трохи поступаються своїм більшим родичам, канадським бобрам

Довжина тіла дорослих особин становить 90-110 см. Широкий хвіст має в довжину 20-25 см (максимум 37 см), а в ширину 11-17 см. Вага коливається від 18 до 29 кг. Статевий диморфізм відсутній. Статеві органи знаходяться в клоаці. Самці трохи дрібніше самок.

Тулуб кремезний. Кінцівки короткі, на лапах по 5 пальців, між якими є плавальні перетинки. Вони більш розвинені на задніх лапах. Пальці озброєні пріплюснутими міцними кігтями.

Забарвлення шерсті бобрів варіюється від різних відтінків коричневого до майже чорного. Світлішими є південні популяції. Хутро м’яке, щільне, вологостійке і блискуче. На 1 кв. см є 12-23 тисячі волосків. Довжина підпушки близько 2 см, а остьове волосся до 7 см. Линька проходить з пізньої весни до кінця осені.

З боків порівняно великої голови посаджені маленькі очі. Вуха широкі та невеликі. Вушні раковини і ніздрі автоматично закриваються при зануренні.

У дикій природі бобер звичайний живе близько 30 років. У зоопарках деякі особини доживають до 35-50 років.

Євразійський річковий бобер їсть їжу виключно рослинного походження. Його улюбленими ласощами є водні рослини і молоді пагони дерев м’яких порід. Він охоче поїдає листя і гілки верби, тополь, очерету і латаття. Раціон включає більше 300 видів рослин. З весни по осінь переважає трав’яниста рослинність.

Взимку, коли з кормом стає туго, звір харчується в основному корою дерев. Щодня він з’їдає кількість їжі, яка рівна п’ятій частині власної ваги. Перетравлювати грубий корм йому допомагають мікроорганізми в шлунково-кишковому тракті, які здатні розщеплювати целюлозу.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы

Схожі Твори-описи

 
 

Залишити коментар

 

Коментарів - всього 0