Вовк сірий: короткий опис тварини

 

Вовк сірий опис тварини 3 клас може використати, щоб написати цікавий твір про цього хижака. Опис вовка сірого можна зустріти в дитячих книгах, бо ця тварина є героєм багатьох народних казок.

Вовк сірий: короткий опис

Вовк – хижак, хижий, підступний і злий. Належить він до сімейства собачих. Однак з собакою його важко переплутати, хіба що в сутінках або на далекій відстані.

Середня довжина тіла дорослих особин 100-130 см, максимум до 160 см. Довжина хвоста 30-50 см. Самці приблизно на 20-25% більше самок. Самці важать 45-60 кг, самки 30-50 кг. Розміри і маса тварин залежать від місця проживання.

Хутро складається з довгого жорсткого волосся і густого підшерстя, що виконує функцію теплоізоляції. На горлі і шиї росте волосся довжиною до 12-15 см. Під час гніву або збудження волосся стає дибки, стає схожим на гриву. Нижня частина морди, живіт і боки шиї світліше інших частин тіла.

Забарвлення в залежності від підвиду може бути сірим, сіро-чорним, коричневим або майже білим. У пащі є 42 зуба довжиною до 27 мм. Довжина іклів досягає 57 мм.

Тривалість життя сірих вовків 12-16 років. У неволі при хорошому догляді вони доживають до 20 років.

Середовище проживання вовків – лісостепи, степи, лісотундри, напівпустелі. Їжею їм служать – лосі, зайці, олені та інші тварини. У літній сезон хижаки полюють вночі, а взимку, через брак їжі, і вдень.

У цих хижаків чуйний нюх. Вони вловлюють запахи на відстані за 1,5 км. Також ці звірі відрізняються витривалістю, і за день вони можуть пробігти 65-80 км. Швидкість, з якою може пересуватися вовк – 55-60 км на годину.

В Україні налічується близько 2700 звичайних вовків, що мешкають в основному в лісовій зоні і Карпатах.

Вовк сірий опис тварини

Вовк – хижий лісовий житель, який належить до сімейства собачих. Навіть на вигляд вовк дуже схожий на великого собаку. Тільки хвіст у нього завжди опущений вниз і гострі вуха або стирчать догори, або притиснуті до голови, але ніколи не звисають вниз, як у собаки.

Довжина дорослого самця від кінчика носа до кінчика хвоста – до 2 м. Вага досягає 45 кг.

Найкраще у вовка розвинений слух. Вереск дикого поросяти, наприклад, він чує за 2-3 км.

Зір у вовка гірше слуху, але вночі він бачить краще, ніж вдень.

Ці звірі дуже витривалі і здатні пробігти за день 65-80 км. При необхідності вовк здатний розвинути швидкість до 55-60 км на годину. У пошуках здобичі сірі хижаки нишпорять, здійснюючи переходи до 50 км без відпочинку. Бігають вони підтюпцем, ставлячи лапи слід у слід, так що здається, що пробігав один вовк.

Живуть вовки парами або зграями. Вовча зграя може налічувати до 36 особин, але частіше її кількість не перевищує 6-8 тварин. Дисципліна у них сувора, кожен член зграї знає своє місце. Якщо звірі щось не поділили, то, прийнявши загрозливу позу, намагаються залякати противника гарчанням. Але якщо раптом зав’язалася бійка, то кілька вовків можуть кинутися на одного з учасників бійки і відновити порядок до того, як буде завдано серйозне каліцтво.

Навесні у вовчиці з’являються сліпі та глухі цуценята. Найчастіше 5-6 штук. Поки вовченята малі, мати ніколи не покидає лігва. Їжу їй і вовченятам, приносить батько. Коли у малюків прорізуються зуби, мати вчить їх рвати здобич. Потім приносить дітлахам дрібних недобитих звірків і птахів, і вовченята, ганяючись за ними, освоюють науку полювання.

Вовчиця – ніжна і турботлива мати. Коли її дітям загрожує небезпека, вона проявляє виняткову хоробрість і кидається на кривдників, ризикуючи життям.

Короткий опис вовка сірого для дітей кожен з читачів може залишити в коментарях. Опис вовка звичайного може допомогти вашим одноліткам в підготовці до уроку.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы