Конюшина опис

 

Конюшина опис рослини для дітей допоможе дізнатися як виглядає конюшина і цікаву інформацію про неї.

Опис конюшини

Акуратні білі, рожеві або червоні квітки конюшини можна зустріти всюди: на узліссях лісів, на луках, на міських і сільських вулицях, в скверах. Своєю непомітною, соромливою красою конюшина, можливо, і не заслуговує на звання «королеви квітів», але ця рослина з давніх пір приносить користь людям.

Конюшина – широко поширена багаторічна трав’яниста рослина. Всього відомо понад сто видів конюшини. У більшості випадків листочки цієї рослини утворюють акуратний трилисник, але існує і вид конюшини з чотирьма листочками. Квітка конюшини – це пишна, ароматна «шапочка» червоного, рожевого або білого кольору, кожна пелюстка, якої скручена в тугу тонку трубочку.

Цю рослину шанують в Ірландії – трилисник конюшини є символом цієї країни.

Вважається, що чотирилиста конюшина – велика рідкість, і знайти рослину з таким листком – до удачі, везіння, слави, здоров’я та багатства.

Конюшина – дуже корисна рослина. Завдяки своїй поживності, і червона, і рожева, і біла конюшина є відмінним кормом для кіз, овець, корів. Ця рослина повсюдно використовується для заготівлі сіна.

Квітки конюшини дуже люблять бджоли, а ароматний конюшини мед має цілющі властивості. Однак короткий бджолиний хоботок дозволяє бджолам збирати нектар тільки з квіток білої конюшини, чиї пелюстки-трубочки набагато коротші, ніж у рожевої або червоної. З квіток червоної та рожевої конюшини бджоли мед не збирають, бо просто не можуть дотягнутися до нектару через довгі пелюстки-трубочки цих квітів.

Грунт, на якому протягом кількох років росте конюшина, стає більш родючим, тому що ця рослина багата азотом і є прекрасним природним добривом.

Конюшина має чудові лікувальні властивості: відваром цієї рослини здавна лікували головний біль і промивали рани. У стародавні часи вважалося, що конюшина здатна продовжувати молодість: дівчата на Русі збирали на зорі, до перших півнів, росу з конюшини і вмивалися цією росою, бажаючи зберегти красу і молодість.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы