Подорожник опис

 

Подорожник опис для дітей допоможе дізнатися багато нового про цю рослину і написати свій твір. Як виглядає подорожник знає кожен житель нашої країни, адже це лікарська рослина.

Подорожник опис рослини

Подорожник росте у всіх частинах світу, крім тропіків, і налічує більше 200 видів. В Україні росте близько 30 видів цієї рослини.

Подорожник – рослина багаторічна, на вигляд непоказна. У центрі розташовуються довгі прямі стебла, навколо них зібрана розетка з листя. Під землею густий пучок коротких тонких корінців. Листя подорожника великі, овальні, широкі і гладкі. Зустрічається і подорожник з довгими тонкими листками. Уздовж усього листа від черешка і до кінчика йдуть дуги прожилок, по ним подорожник дуже легко відрізнити від інших рослин. Ці жилки поділяють лист на смужки, що не дають листю скручуватися і роблять його міцними. Квітки подорожника дрібні, коричневі і непомітні, зібрані в довгий колос. Цвіте рослина все літо. Насіння дрібне, буре, дозріває у вересні і ховається в маленьких коробочках.

Індіанці дали подорожнику цікаву назву – «сліди блідолицього», тому що ця трава з’являлася після прибуття на континент білих людей. Це пов’язано з тим, що коли на насіння подорожника потрапляє вода, воно стає клейкими і легко прилипає до підошв взуття і лап тварин. Так подорожник і потрапив з Європи в Америку, а потім поширився і по всьому світу. Тому і росте він найчастіше уздовж доріг і стежок.

Незважаючи на непоказний зовнішній вигляд, подорожник – одна з найвідоміших лікарських трав. Китайські лікарі збирали його вже більше трьох тисяч років тому. Найвідоміша лікувальна властивість подорожника – загоюєння ран. Якщо прикласти чистий лист подорожника до ранки, вона заживе швидше. Але це не все! Подорожник витягує гній, допомагає зняти свербіж від укусів комах. Відвар з листя цієї трави допоможе при застуді й кашлі. За спеціальними рецептами з подорожника можна приготувати засоби для лікування хвороб шлунка, кишечника, серця і багатьох інших захворювань. В лікарських цілях збирають не тільки листя, але і квіти подорожника.

Ось така це цікава і корисна рослина, яку можна побачити щоліта у себе під ногами.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы