Опис ворони

 

Опис чорної ворони допоможе скласти твір та дізнатися про цього птаха багато нового.

Науковий опис ворони

Чорна ворона – один з підвидів птахів роду крук. Часто чорну ворону плутають з сірою, через їх велику схожість, але все ж чорна ворона має свої відмінні риси.

Чорна ворона мешкає в двох, непов’язаних між собою, районах – Західній Європі та Західній Азії, тобто на території України її немає. В нашій країні живуть саме сірі ворони, хоча існують свідчення, що в 19 столітті чорна ворона мешкала й на території України.

За розмірами і формою чорна ворона дуже схожа на сіру, саме тому їх часто плутають. Вона має розмах крил від 84 до 100 см, а довжина її тіла складає 44-51 см. Головною її відмінністю від сірої ворони є її забарвлення. Колір оперення – повністю чорний, з зеленим і блакитно-фіолетовим відблиском. Дзьоб також чорний і має зігнутий кінчик. Голос чорної ворони хрипкий і сиплий, трохи “важчий”, ніж у сірої ворони. Коли ареали (місце проживання) сірої та чорної ворон зустрічаються, відбувається схрещування і наступне покоління має проміжне оперення.

Чорна ворона харчується багатьма продуктами: туші, комахи, дрібні хребети, молюски, яйця, а в зимовий період – овочі й зернові культури. Часто чорні ворони ховають їжу, щоб поласувати нею дещо пізніше. Іноді вони кидать тверді продукти (наприклад, краби й горіхи) з висоти, щоб добути собі м’яку й смачну середину.

На третьому році життя ворони починають шукати собі пару для продовження роду. Ворони залишаються з одним партнером на все життя. Разом вони будують гнізда для майбутніх пташенят, що складаються з гілок, лози, ганчірок, паперу, кісток, гною, бруду, вовни, волосся й трави. Найчастіше гнізда будують на деревах та кущах, рідше – на скелях.

Зазвичай ворони відкладають 4-5 блакитно-зелених яєць. Відбувається це у квітні і впродовж 20 днів мати-ворона висиджує своє потомство в той час як ворон-батько приносить їй їжу. Спочатку своїх маленьких пташенят ворони годують виплюнутою їжею. Пізніше в раціон включають хробаків і личинок, поступово переходять до м’яса.

Vchys: ГДЗ, Решебники , Ответы, Реферати, Твори, ПрезентаціїГДЗ, Решебники и Ответы