Войти
Закрыть

Чеське королівство

7 Клас , Всесвітня історія 7 клас Крижановський, Хірна

 

Чеське королівство

Велика Моравія проіснувала недовго. На початку X ст. кочівники-угри (мадяри) захопили землі словаків. Чехія стала окремим князівством і відразу потрапила у залежність від німецьких королів. У Чехії поширився католицизм.

У XIII ст. Чеська держава стала однією з найсильніших у Європі. Проте вже на початку XIV ст. вона розпалася. Місцеві феодали пересварилися за королівський престол, тому він дістався німецькому імператору. Чехам явно не таланило в політиці, але це не затримало їхній культурний розвиток. У чеській столиці Празі було відкрито перший у Центральній Європі університет, побудовано один із найвеличніших християнських храмів — собор святого Віта.

Собор святого Віта в Празі. Ця видатна пам'ятка чеської архітектури зводилась упродовж XIV — на початку XX ст.

Німці почувалися справжніми господарями в Чехії, яка ставала німецькою окраїною. Чеська знать онімечувалася. Але не лише це гнітило чехів: з них збиткувалася католицька церква. Чехів це обурювало й принижувало, адже єпископами в Чехії були переважно німці.

скачать dle 11.0фильмы бесплатно
 
Даний матеріал відноситься до підручника "Всесвітня історія 7 клас Крижановський, Хірна", створено завдяки МІНІСТЕРСТУ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ (МОН)

Коментарі (0)

Додавання коментаря

  • оновити, якщо не видно коду

Навігація